Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Надметање две заинтересоване стране
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 08. 2015.

Аутор: С.Новосел Извор: Данас

Данас продаја РТВ Нови Пазар

Надметање две заинтересоване стране

Јавно информативно предузеће „Нови Пазар“ (РТВ Нови Пазар) данас би требало да добије новог власника. За куповину овог медија, чији оснивач је град Нови Пазар, било је више заинтересованих. Пре три дана у Агенцији за приватизацију речено је да је четворо било заинтересовано, али да је двоје одустало.

 

Документација друге две заинтересоване стране је отворена и констатовано је да „испуњавају законске услове и да нема сметњи за учествовање на лицитацији“.

Отварању коверата присуствовали су представници Мисије ОЕБС у Србији, а у Агенцији за приватизацију је речено да за приватизацију овог медија влада највеће интересовање.

За газдовање у РТВ Нови Пазар, данас ће на лицитацији да се надмећу конзорцијум на чијем челу је Денис Маврић, актуелни директор РТВ Нови Пазар, али у којем су и људи блиски актуелној градској власти и бизнисмени (Музафер Драголовчанин, помоћник новопазарског градоначелника, Нихат Бишевац, директор Филијале Националне службе запошљавања, привредник Мулаз Дацић и Емил Хаџић у име Неџада Драголовчанина, председника УО ФК Нови Пазар и власника предузећа „Војин Поповић“, хотела „Таџ“ и „Врбак“ у Новом Пазару и „Рај“ у Ракћиновића Бањи).

Дуги заинтересовани је Мухамед Зукорлић, брат муфтије санџачког Муамера Зукорлића, који лицитира као физичко лице.

Почетна цена за овај медиј је 89. 347 евра, колико је и процењена вредност овог медија на крају 2014.године.

Скупштина града Новог Пазара, крајем априла, усвојила је Одлуку о приватизацији РТВ Нови Пазар по методу јавног прикупљања понуда.

На основу те одлуке овај медиј је будућем власнику понуђен по цени од близу 450 хиљада евра, колико је тада био процењен њен капитал.

Међутим, по налогу Агенције за приватизацију урађена је нова процена вредности и данас се нуди по пет пута нижој цени.

РТВ Нови Пазар у свом саставу има Регионалну телевизију (основану 2002.године) и Радио Нови Пазар, који има дозволу за емитовање програма на локалној фреквенцији и најстарија је медијска кућа у овом региону, основана 1972.године.

У РТВ Нови Пазар, све до краја овог јула, било је 81 запослених, али је социјални програм узело њих 24, 200 евра по години радног стажа.

Ако је судити по рационализацији коју је урадио менаџмент, вишка запослених има још, јер је пре пар месеци саопштено да прекобројних има 51.

Нови власник добија технику, опрему, дозволу за емитовање програма, дозволу за фреквенцију, али и блокиран рачун за 14 милиона динара и 19 судских процеса вредних 21 милион динара (накнада штете, топли оброк и превоз за раднике).

Зграда кој је смештена РТВ Нови Пазар власништво је града и није предмет продаје. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси