Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Општина хтела да купи своју телевизију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

04. 08. 2015.

Аутор: М. Дугалић Извор: Политика

Општина хтела да купи своју телевизију

Необичан купац, у претходном периоду, био је заинтересован за куповину Телевизије Тутин. Реч је о општини, која је, како испада, хтела да купи своје, јер локална самоуправа је оснивач ове куће.

 

Но, пошто је та трговина пропала и законски била немогућа, преостало је да деонице преузму запослени. Њих је у колективу 14, а од тога пет новинара и одлучни су у томе да буду власници овог медија.

За сада дневно емитују једну информативну и повремено разне ауторске емисије, попут „Отвореног студија“ или занимљивих репортажа.

Директор ове куће Албин Гегић нам објашњава да је, истина, било још заинтересованих купаца, али су одустали кад је од њих затражена банкарска гаранција, наставак делатности и кад су дознали да постојећи простор који редакција користи у самом центру вароши није у власништву телевизије, већ су новинари подстанари у дому културе.

– Пре дигитализације цена Телевизије Тутин била је 38.000 евра и ми планирамо да, кад постанемо власници, даљи развој заснивамо на проналаску озбиљног стратешког партнера. Знате, Тутин броји око 20.000 становника, али је више Тутинаца у иностранству, посебно у Аустрији и Немачкој. Отуда већ имамо нека интересовања, а преговарали смо и са представницима „Телекома БиХ“ да користимо њихову мрежу, јер само у Сарајевском кантону има око 2.800 људи са овог простора – каже Гегић.

Иначе, Телевизија Тутин је млад електронски медиј, постоји тек неколико година, а Бошњачко национално веће, на чијем је челу др Сулејман Угљанин, лидер СДА који у овом граду влада одавно, прогласило је ту телевизију електронским медијем од посебног интереса.

Томе се још додаје да је једини на овом подручју који емитује програм на босанском језику...

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси