Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  План Б за Студио Б: Задруга и даље прима нове чланове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

29. 07. 2015.

Аутор: М.И. Извор: УНС

План Б за Студио Б: Задруга и даље прима нове чланове

Удружење новинара Србије потражило је иницијаторе акције „План Б за Студио Б“ која је окупила грађане заинтересоване за куповину градске телевизије која ће се ускоро наћи на тендеру. Питали смо Александра Аћимовића, једног од петоро иницијатора и оснивача Задруге за јавно информисање „План Б“ која ће се појавити као правно лице при куповини „Студија Б“.

 

Докле сте стигли са иницијативом „План Б за студио Б“?

На крају смо прве фазе која је укључивала елементе као што су оснивање задруге, развијање и постављање софтера за пријављивање у задругу и функциоисање рада задруге, осмишљавање и покретање кампање, као и упознавање са продајном документацијом и јавним предузећем „ Студио Б “. Задовољни смо постигнутим и спремни смо за даље изазове.  

Колико се људи до сада пријавило?

У овом тренутку број чланова није импозантан, али смо све ближи броју људи који ће бити оптималан за ефикасно функционисање задруге.

Да ли сте задовољни одзивом?

Задовољни смо како су људи реаговали на нашу иницијативу. Свесни смо апатије која влада у друштву, као што смо свесни и тога да морамо добро да се потрудимо да би покренули људе на акцију.

Колико сте новца за сада прикупили?

Још увек недовољно...Међутим, грађани Београда још увек имају прилику да реагују.

Да ли заинтересовани и даље могу да се пријављују и на који начин?

Да, наравно. Задруга прима нове чланове. Сви заинтересовани се могу пријавити на нашем сајту www.planb.org.rs. Људи који нису заинтересовани да се учлане у задругу, а желе да помогну акцију, могу донирати, такође путем сајта, што исто могу учинити и анонимно према следећим упутствима:

Уплате на рачун: 205-222112-45

Прималац: Задруга за јавно информисање План Б,  Београд,  Коче Поповића 7

Сврха уплате: Средства за приватизацију Студија Б (донација)

Да ли међу запосленима на „Студију Б“ има заинтересованих да се прикључе вашој иницијативи и помогну вам касније у реализацији програмске шеме?

Регистровали смо да су неки запослени показали интересовање за нашу акцију, међутим, није било конкретних понуда за сарадњу.

С обзиром на то да сте јуче били у просторијама  „Студија Б“ , да ли можете да нам кажете неке информације у вези са том посетом?

Сусрет је протекао у формално срдачној атмосфери , док конкретне детаље везане за посету„ Студију Б“ нећемо износити у јавност јер смо на то обавезани уговором о поверљивости података.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси