Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Објављени рачуни за грађанску иницијативу План Б за куповину Студија Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 07. 2015.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Објављени рачуни за грађанску иницијативу План Б за куповину Студија Б

Акција петоро Београђана који су покренули иницијативу План Б и позвали све који желе да се учлане у задругу и својим донацијама омогуће да се грађани појаве као купци градске телевизије Студио Б, развила се великом брзином.

За све заинтересоване који желе да се учлане у Задругу за јавно информисање „План Б“ и постану задругари који ће се појавити на аукцији потребно је да се јаве на имејл prijava.planb@gmail.com како би добили приступне формуларе и послали копију личне карте и доказ о уплати 1.000 динара.

Доказ о уплати може се послати и на адресу Коче Поповића 7, 11.000 Београд.

Инструкција за уплате је: - На уплатници обавезно навести пуно име и презиме. Сврха уплате је Улог у Задругу План Б.

Рачун примаоца је 205-222112-45 код Комерцијалне банке.

Они који желе да донирају новац и подрже иницијативу, а не желе да се учлане у Задругу, свој новац могу уплатити на исти рачун са назнаком: Подршка иницијативи План Б.

Отворена је и страница за донације из иностранства - crowfunding платформа Rockethub која се отвара на http://www.rockethub.com/projects/59573-plan-b-za-studio-b-plan-b-for-studio-b

На њој су се представили покретачи акције Александар Аћимовић, Константин Вук Савићевић, Владан Станојловић, Владан Станковић и Милица Ђурић, видео спотом и текстом у ком стоји:

Ми смо План Б. Основали смо задругу за јавно информисање у Београду. Желимо да купимо једини независни градски медиј, Студио Б, који је оглашен за приватизацију! Када смо сазнали за приватизацију Студија Б, нас петоро је помислило на глас да би било добро да грађани покушају да га откупе. Студио Б је један од симбола Београда скоро пола века, колико постоји. Ми, Београђани, волимо свој град који је посебан по свом духу и култури, град који сваког ко дође прима као свог. Поносни смо на њега.

Студио Б је током свог постојања све нас учио и водио. Данас је тај дух пред гашењем. Ми, Београђани, уз помоћ свих добронамерних, желимо да га спасемо.  

Нас петоро иницијатора смо људи различитих профила и слабо смо се познавали пре овога. Ово нас је зближило јер смо схватили да гледамо у истом правцу, иако смо различити. Решили смо да, потпуно сами и независни, узмемо ствар у своје руке и покренемо иницијативу. Сви са којима смо причали и саветовали се реаговали су одушевљено и изјаснили се да би нам се прикључили. То нам је дало крила и основали смо задругу преко које намеравамо да учествујемо у надметању за куповину Студија Б.

Сви грађани се могу учланити у задругу и сви у њој имају једнака права и право гласа. Делује нестварно из наше преспективе али, да, могуће је и по закону је. Само да се удружимо и сви заједно можемо да будемо власници нашег, градског медија који ради у интересу свих нас независан од приватних утицаја. То је нама веома важно да би се осећали слободно и тако живели.

 Времена је мало, али нас је много. Верујемо да можемо успети. Имамо план и крећемо да га спроводимо. Ви сте важан део тог плана. Верујемо да ћете препознати дух наше идеје и да ћете нас подржати. Потребне су нам донације са ваше стране да би сакупили што више новца и појавили се на лицитацији за куповину нашег градског медија.  Са вама смо много јачи. Желимо да нас подржите донацијама и помогнете да се ова акција што више рашири по свету јер верујемо да има много људи који би нам се прикључили.

Београд има велико срце, то зна свако ко га је посетио. Београд вам подршку никада неће заборавити и знаће како да вам се одужи. Хвала вам!   Новац који ћемо сакупити припадаће задрузи План Б, тј. свим њеним члановима. Сав новац ће бити искоришћен за остварење нашег заједничког циља, а то је слободни, независни Студио Б, модерни медиј који служи својим грађанима”.
 

Plan B za Studio B from DL on Vimeo.

Коментари (2)

Остави коментар
нед

19.07.

2015.

Pedja [нерегистровани] у 00:03

Koliko, šta ako i šta ako ne?

Podržavam inicijativu i hoću da učestvujem u Zadruzi. Pre nego što uplatim bilo šta, želim da saznam sledeće:
1) koliko je procenjeno da treba para da se kupi Studio B?
2) kako je predviđeno da izgleda vlasnička i upravljačka struktura? Srazmerno visini uloga?
3) šta će biti sa uplaćenim parama, ako ne uspe kupovina?
4) koliko je do sada skupljeno?

Molim odgovore na pedja.home@gmail.com

Одговори
суб

18.07.

2015.

anonymousKALIMERO [нерегистровани] у 12:45

Plan B za kupovinu Studija B

Od prvog dana formiranja TV Studija B pa sve do skoro bila je moja omiljena televizija.Iako smo se svi umorili od ucestvovanja u politickom zivotu nisam ravnodusna sa ovim sta se desilo sa Studiom B. Zato podrzavam ove ljude koji pokusavaju da spasu nasu televiziju.Prikljucicu im se bez zadrske.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси