Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 07. 2015.

Аутор: И. М. Извор: Вечерње новости

Многи желе Студио Б

За куповину Студија Б постоји неколико заинте­ресованих купаца, открио је јуче Синиша Мали, гра­доначелник Београда. Он је рекао да очекује успе­шну приватизацију те ме­дијске куће. Агенција за приватиза­цију још није објавила спи­сак потенцијалних купаца, јер заинтересовани имају још десет дана да се изја­сне. У међувремену су се огласили мали деоничари Студија Б, њих 86, који су приватизацијом 1991. го­дине, према тадашњим законима, постали власници више од 80 одсто градске телевизије.

Приватизација је поништена, али су се жа­лили и процес је још у то­ку.

Они су упозорили буду­ћег купца да Студио Б већ има власникедеоничаре и да би се могло догодити да пресуђена одштета буде једнака висини цене за ову медијску кућу. 

И сам Студио Б признаје дугове према малим деоничарима, али се воде полемике како ће се ревалори­зовати новац који је тада уплаћен, рекла је Лила Радоњић, јед­на од деоничара. 

Сви који аплицирају за ку­повину морају да зна­ју да купују нерешену ситуацију и дуг.

Паралелно са оспо­равањем власништва градске телевизије, Задруга за јавно ин­формисање "План Б" одлучила је да се надмеће за власни­штво ове телевизије. Директор "Плана Б" Александар Аћимовић рекао је да грађани могу да уплате по 1.000 динара и тако стекну равноправан глас у одлучивању.

А ако Студио Б не добије купца у првом кругу, одлу­чила је Скупштина града Београда, у другом кругу продаваће се за 51 одсто по­четне вредности од 528.000 евра, уколико ова медијска кућа не буде приватизована у првом кругу.

РТС: Отпала Леа Киш

Из трке за директоре и уреднике у РТС, после провере правне службе, отпало је чак 29 од укупно 84 пријављена. Из трке су, између осталих испали и Леа Киш, Оливера Јовићевић, Данијела Пантић, Владимир Ђурић Ђура... Најдужи је списак заинтересованих за уредника кул­турне редакције, има их чак десет, а за уредника Трећег програма Радио Београда пријавио се само Предраг Шарчевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси