Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 07. 2015.

Извор: Привредни преглед

Радио Косјерић пропада

Косјерић ЈП „Информативни центар“ Радио Косјерић пуштен је низ воду јер је, како тврди вршилац дужности директора Милутин Арсић, због одлагања седнице локалног парламента, закаснио за све рокове приватизације, што градски челници негирају, наводећи да је проблем настао због Агенције за приватизацију.

"Агенција за приватизацију послала је допис да се документа са проценом капитала доставе до 19. јуна, што смо и учинили. Скупштини општини Косјерић послат је допис 26. јуна да донесе одлуку о моделу приватизације“, рекао је Арсић Танјугу.

Међутим, како наводи председник Скупштине општине је по хитном поступку заказао седницу за 30. јун, да би исту отказао из само њему знаних разлога.

Тиме је ова медијска кућа, каже Арсић, гурнута низ воду, а шест радника биће на улици.

„Да ли је ово правна држава за коју се свим силама залаже влада ни сами више не знамо“, закључио је в. д. директора ЈП „Информативни центар“ Радио Косјерић (основн у јулу 1993).

Са друге стране председник локалног парламента Драган Тулимировић каже да је Агенција за приватизацију тражила два пута процену вредности капитала овог медија, први пут закључно са 2013, а други 2014.

„Приликом првог рока, у априлу, урадили смо све у предвиђеном термину. Када је он продужен, Агенција је 25. јуна примила документ од стране Радио Косјерића о процени вредности капитала и исти дан послала општини допис да се изјасни о моделу приватизације. Међутим, грешком су га насловили за председника скупштине Милијана Стојанића, уместо на мене, па је документ лутао и касно стигао“, навео је Тулимировић.

Он је, затим, по хитном поступку заказао седницу, али списак медија за приватизацију је објављен тек 29. јуна, када је, како су му рекли у Министарству културе и информисања, било касно.

Он истиче да је учинио све напоре да се проблем реши, упутивши допис директору Агенције за приватизацију, Љубомиру Шубари .

„Инсистирао сам да се поштује Закон о приватизацији који предвиђа да се Скупштина о моделу изјасни у року од 15 дана од дана добијања документа“, истакао је Тулимировић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси