Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Отворено писмо Синдиката новинара РТВ Ћуприја министру Тасовцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

14. 07. 2015.

Извор: sinos.rs

Отворено писмо Синдиката новинара РТВ Ћуприја министру Тасовцу

Поштовани министре, СО Ћуприја је 29.06.2015. године донела Одлуку о покретању ликвидације ЈП РТВ Ћуприја.

Поводом тога радници ЈП РТВ Ћуприја Вам постављају питања:

1. Да ли је СО Ћуприја дужна да поштује Закон о јавном информисању и медијима, иза кога стоји Министарство културе и информисања и Влада Републике Србије?
 
 2. Да ли постоје санкције за председника Општине Ћуприја и директора РТВ Ћуприја због недостављања документације за приватизацију и доношења незаконите одлуке о ликвидацији?
 
3. Да ли у овој држави постоји институција која ће спречити бахато понашање и непоштовање закона челних људи СО Ћуприја и РТВ Ћуприја?
 
4. Да ли ће отпуштени радници ЈП РТВ Ћуприја, који су били за приватизацију, бити једини кривци што неко ко је дужан није поштовао закон?
 
Подсећамо Вас да је Синдикат новинара РТВ Ћуприја одмах по доношењу незаконите одлуке о ликвидацији обавестило Министарство на чијем сте челу, као и Министарство привреде и Агенцију за приватизацију.
 
Одговоре нисмо добили, а у међувремену је ликвидациони управник (који је у сукобу интереса) почео да дели отказе радницима.

У Ћуприји,

14. јула 2015. године

Синдикат новинара РТВ Ћуприја

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси