Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 07. 2015.

Аутор: С. Д. Извор: Данас

Албин Гегић, директор ТВ Тутин

Чекамо бесплатне акције

Телевизија Тутин није на списку медија које је Агенција за приватизацију недавно понудила на продају, али ће наставити да ради тако што ће је највероватније преузети запослени.

„Нисмо на вријеме доставили Агенцији тражену документацију и процјену тржишне вриједности па због тога није оглашена наша продаја. Међутим, на основу Закона о јавном информисању требало би да се акције телевизије понуде радницима. Заинтересовани смо за то и чекамо да Скупштина Општине, као наш оснивач, изгласа да се приватизација спроведе подјелом бесплатних акција радницима“, недавно је изјавио Албин Гегић, директор ове телевизије Радију Стоплус.

Гегић каже да постоји могућност да се приватизација овог медија обустави, јер га је Бошњачко национално вијеће (БНВ) прогласило установом од посебног значаја за Бошњаке.

„Координација националних савјета националних мањина усвојила је захтјев БНВ да се обуставе приватизације медија од посебног значаја за Бошњаке, Албанце и Бугаре. Тај захтјев ће бити прослијеђен Министарству културе и информисања, па ћемо сачекати и њихов одговор“, рекао је Гегић.

БНВ је пре неколико месеци и Регионалну ТВ Нови Пазар прогласио за установу од посебног значаја за Бошњаке, али то није спречило процес приватизације.

Агенција за приватизацију огласила је продају Регионалне РТВ Нови Пазар чији оснивач је локална самоуправа.

Будућем власнику нуди се 100 одсто капитала по почетној цени од 89.347 евра, колико је и процењена вредност на крају прошле године.

Пријаве за куповину овог медија могу да се поднесу до краја месеца, а рок за откуп документације је 24. јул.

Пре неколико месеци писмо о намерама Агенцији за приватизацију доставили су Денис Маврић, актуелни директор Регионалне РТВ Нови Пазар и власник предузећа „Визија“, и Руждија Шаботић, власник угашене ТВ Сан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси