Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Око 13.000 људи добија отпремнине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

03. 07. 2015.

Извор: Танјуг

Око 13.000 људи добија отпремнине

Око 13.000 људи из предузећа која одлазе у стечај и која треба да се приватизују добиће отпремнине и за њих је издвојено око 3,5 милијарди динара, изјавио је данас државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

 

Држава је тај новац определила из буџета за ову годину и нема потребе за ребалансом буџета због тога, рекао је Стевановић за РТС.

Запосленима ће бити обезбеђен социјални програм, а остали који остају у тим предузећима моћи ће да нађу своје место и шансу и код новог власника тих предузећа, рекао је Стевановић. 

Он је подсетио да ће сви радници, као и бивши запослени у предузећима која одлазе у стечај у 2015. имати право на повезивање радног стажа.

Право на повезивање радног стажа имаће такође сви запослени из предузећа у процесу приватизације и оних која одлазе у стечај, који су стекли услов за пензију, а не могу да остваре то право јер им у неком периоду није плаћан радни стаж, најавио је Стевановић. 

Говорећи о ситуацији у предузећима у реструктурирању, он је навео да је отворено 13 предстечајних поступака који уводе предузећа у стечај и најавио да очекује да ће повериоци почети да покрећу стечај и у преосталим 30-ак предузећа.

Стевановић је истакао да мали број тих предузећа није блокиран.

Од укупно 43 предузећа, како је навео, највише пет њих није блокирано, односно та предузећа нису успела да прибаве документацију и нису стекла услове за објаљивање јавног позива за процес приватизације и мораће да иду у стечај. 

Према његовим речима, до сада је 16 предузећа доставило нову процену вредности компаније и за њих се већ следеће недеље очекује да ће бити објављени јавни позиви.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси