Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

03. 07. 2015.

Аутор: С. Н. Извор: Данас

Почетна цена 89.347 евра

Агенција за приватизацију огласила је продају Регионалне РТВ Нови Пазар чији оснивач је локална самоуправа.

Будућем власнику нуди се 100 одсто капитала по почетној цени од 89.347 евра, колико је и процењена вредност на крају прошле године.

Пријаве за куповину овог медија могу да се поднесу до краја овог месеца, а рок за откуп документације је 24. јул.

Крајем априла ове године Скупштина града донела је одлуку да се градски јавни сервис приватизује јавним надметањем. Тада је процењена вредност била 450 хиљада евра, али је по налогу Агенције за приватизацију урађена нова процена вредности капитала, па се сада најстарија медијска кућа у овом крају нуди по пет пута нижој цени.

Месец дана касније градски парламентарци су одлучили да, уколико се Регионална РТВ Нови Пазар не приватизује у првом кругу, почетна цена у другом кругу буде за 35 одсто нижа од процењене вредности, што би било 31,200 евра.

Регионална РТВ Нови Пазар има 81 запосленог радника. У склопу припрема за приватизацију урађена је рационализација радних места по којој прекобројних има 51.

У овој медијској кући радници су имали могућност да се изјасне о социјалном програму који им нуди 200 евра по години стажа. За ту могућност определило се двадесетак новинара, техничког особља и административних радника. Д

а ли ће ова медијска кућа добити новог власника знаће се 4. августа. Ако не буде тако, следи други круг, па и ако он буде неуспешан, онда ће на основу позитивне законске регулативе акције бити понуђене запосленима.

Пре неколико месеци писмо о намерама Агенцији за приватизацију доставили су Денис Маврић, актуелни директор Регионалне РТВ Нови Пазар и власник предузећа „Визија“, и Руждија Шаботић, власник угашене ТВ Сан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси