Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  „Наш глас“ чека власника, телевизији Смедерево катанац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 07. 2015.

Извор: Смедеревске новине

„Наш глас“ чека власника, телевизији Смедерево катанац

Агенција за приватизацију објавила је данас јавни позив за продају још 11 медија који су у власништву државе, међу којима је и недељник „Наш глас“. Према јавном позиву почетна цена за 83,17 одсто капитала који је у власништву Агенције за приватизацију износи 226.200 евра. Осим традиције дуге више од пола века, највреднији део капитала овог медија је пословни простор од око 340 квадрата у самом центру града.

За откуп документације заинтересовани купци треба да издвоје 100.000 динара, док висина депозита за учешће у поступку јавног надметања износи 22.620 евра. Продајна документација ће бити доступна од 23. јула, а отварање понуда заказано је за 18. август.

И док локални недељник чека новог власника, Телевизија Смедерево ће, по свему судећи, ставити катанац у браву. Пошто локална самоуправа није надлежном министарству доставила документацију неопходну за приватизацију, о чему су Смедеревске већ писале, продаја овог медија није оглашена.

Према важећем закону о јавном информисању, овај медиј више нема статус јавног предузећа, а на који начин ће се решавати статус запослених који се нису изјаснили за отпремнине, нико не зна. По обичају, досадашњи вршилац дужности директора Телевизије Смедерево Јелена Милосављевић, није одговарала на позиве новинара нашег портала, док вршилац дужности главног и одговорног уредника Милица Ристић тврди да не зна шта ће се даље дешавати и да нема овлашћења да за јавност било шта коменатрише на ову тему.

Како сазнајемо, запосленима, од којих се највећи број њих изјаснио за одлазак уз отпремнину, исплаћене су заостале зараде, али нико од њих још није формално-правно решио свој статус.

Према незваничним сазнањима, Градско веће, након што је пре недељу дана стављена ван снаге одлука о моделу приватизације Телевизије Смедерево, није се бавило овом темом.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси