Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  РТВ Врање се приватизује поделом бесплатних акцијa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

01. 07. 2015.

Извор: Бета

РТВ Врање се приватизује поделом бесплатних акцијa

Запослени у Радио-телевизији Врање (РТВ), која није међу медијима за које је објављен јавни позив за продају капитала из јавних прихода, одлучили су се за приватизацију путем поделе бесплатних акција, изјавио је данас вршилац дужности директора РТВ Зоран Величковић.

Он је за агенцију Бета изјавио да су "сви запослени у РТВ проценили да је најповољније и најсигурније да радници сами преузму одговорност за судбину телевизије узимањем бесплатних акција, јер се изласком на јавну аукцију ризикује да у приватизацији учествује и неко с лошим намерама".

"По Закону о јавном информисању и медијима, за све медије за које до 30. јуна није завршена приватизација или није објављен јавни позив за аукцију, поступак приватизације се прекида, а запосленима се нуде акције без накнаде. Нама је стало да фирма ради и остане. Сигуран сам у успех, верујем у сараднике који су остали, да нисмо сигурни у то, не бисмо се упуштали у ту авантуру", казао је Величковић.

Он је рекао да је РТВ у процес припреме за приватизацију ушла са 26 стално запослених и четворо сарадника по уговору, а да је за 24 запослених, који су се добровољно пријавили за социјални програм, данас престао радни однос.

"Министарство за рад и социјална питања је јуче уплатио новац за социјални програм који је подељен појединачно сваком раднику, а данас се уручују отказна решења. Највећи број радника који се одлучио за социјални програм добио је по 200 евра по години радног стажа", казао је Величковић.

Он је додао и да ће се за промену власничке структуре у РТВ, од јавног предузећа у акционарско друштво, сачекати уредба Владе Србије, али да очекује да тај рок неће бити краћи од 60 нити дужи од 90 дана.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси