Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  РТВ Пруга из Лајковца процењена на 435.000 динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

30. 06. 2015.

РТВ Пруга из Лајковца процењена на 435.000 динара

РТВ Пруга из Лајковца вреди 435.000 динара, одлучили су одборници општинског парламента на ванредној седници.

 

Како је објављено на општинском сајту, та цена нижа је у односу на првобитну због дуга СОКОЈ-у за ауторска права од 500.000 динара, односно због тога што није обновљен уговор о финансирању са РБ Колубара.

У буџету лајковачке општине обезбеђен је новац за финансирање Пруге до 31. октобра до када ће бити завршена приватизација медија у Србији.

РТВ Пруга емитује само радио програм, док ТВ станица, упркос првобитним плановима из 1990-их, када је основана за време локалне СПС власти, није покренута. Има 12 запослених.

Вредност локалне ТВ Љиг процењена је на скоро 1,3 милиона динара, рекао је данас агенцији Бета начелник Општинске управе Стево Вранешевић.

"Та цена је својевремено била око 150.000 динара, а сада је урађена процена, па у 1,3 милиона динара највећу вредност од око 900.000 динара има документација", прецизирао је Вранешевић. Додао је да ће у случају да не буде купца на првој аукцији, вредност пасти на 35 одсто садашњег износа.

ТВ Љиг је најмлађи електронски медиј у шест општина Колубарског округа и има четворо запослених.

Мионичани имају месечне новине "Запис", а према речима в. д. директора КОЦ-а, који их издаје, Зорана Миливојевића, сигурно ће изаћи и број после "Мишићевих дана", који ће бити између 12. и 20. јула. Милојевић је рекао да ће се потом "видети" шта ће бити с листом.

Лист је од 1990-тих је два пута гашен и три пута обнављан, а највеће заслуге за његово трајање припадју позоришном редитељу Мирославу Тригуновићу Ћиши, који је био ДОС-ов председник Скупштине општине Мионица (2000-2004). Главни уредник Иван Огњановић недавно је преминуо.

"Запис" нема запослених, припремају га сарадници волонтерски и Мионичани у расејању, уз логистичку подршку запослених у КОЦ-у.

Своје "Тамнавске новине" угасили су Убљани пре неколико година поштујући рокове тадашњег Закона о приватизацији медија. Процена је била да "Тамнавске", упркос традицији од преко 30 година излажења, не могу да преживе без буџетских средстава, те заинтересованих за њихову куповину нема.

У Осечини годинама ради приватни Радио Чава, чији је покретач, власник и уредник предузетник Славко Павловић Чава.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси