Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Скупштина: РТВ Панчево процењено на 10,5 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

30. 06. 2015.

Извор: Радио Панчево

Скупштина: РТВ Панчево процењено на 10,5 милиона динара

Одборници Скупштине Града, на данашњој седници, која је сазвана по хитном поступку, с једном тачком Дневног реда, усвојили су ту једну тачку – Одлуку о измени Одлуке о моделу и методу приватизације РТВ Панчева.

Јавни позив за продају медија биће расписан, како Закон налаже, до 1. јула, али за оне медије који су до краја јуна доставили сву тражену документацију, између осталог, и нову процену вредности капитала. У супротном, од 1. јула локалне самоуправе, па и Град Панчево, не би могле да финансирају медије којима су оснивачи до 1. новембра – датума до којег је продужен рок за приватизацију, а што је данас усвојено у Скупштини Србије.

Мартин Бајза из Секретаријата за привреду рекао је да је 28. маја ступио на снагу Закон о изменама Закона о приватизацији и наложено је да се обави нова процена вредности имовине и капитала закључно с 31. децембром 2014. године и та процена сада износи 10.550.000 динара, а претходна процена је била рађена закључно с 2012. годином и износила је 10.670.000 динара. Седница Скупштине је била заказана данас за данас због кратких рокова, појаснио је Бајза. 

– Били су проблематични рокови за процену и попис капитала. РТВ Панчево је доставила то у законском року до 26. јуна, а тог дана је стигао имејл од Агенције за имовину, у ком се наводи да је последњи рок за усаглашавање те одлуке са Законом о приватизацији с новом проценом – управо 29. јун, јер сутра Агенција за приватизацију расписује јавни позив за продају медија у Србији. Други разлог зашто је ово хитно јесте тај што је Законом о јавном информисању предвиђено да ће се приватизација медија завршити до 1. јула, али управо данас, 29. јуна, у Скупштини Србије се усваја измена тог закона, по којој се тај рок продужава за четири месеца. Али ако се јавни позив за продају медија не распише до 1. јула, престаје финансирање локалних медија и онда би се одмах акције доделиле запосленима који до сада нису добили већ неке акције – објаснио је Бајза.

Након Скупштине, ова одлука, која садржи нову процену капитала наше куће, одмах је достављена Агенцији за приватизацију, како би до краја јуна могао да буде расписан јавни оглас за приватизацију РТВ Панчева.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси