Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  За РТВ Шабац почетна цена 600.000 евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

28. 06. 2015.

Извор: Бета, Б92

За РТВ Шабац почетна цена 600.000 евра

Скупштина града Шапца је, на ванредној седници, донела одлуку о приватизацији тог медија и Радио Шапца. Заједничка почетна цена износи око 600.000 евра.

 

РТВ Шабац упошљава око 50 радника, заједно са хонорарним сарадницима, а пословни простор обухвата око 2.000 квадратних метара. 

Телевизија је регионалног карактера док радио има локалну фреквенцију. 

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, рекао је да је ванредна седница била потребна јер је локална самоуправа касно обавештена о хитности усвајања одлуке о приватизацији. 

"Нама је у петак, 26. јуна, упућен мејл, а не допис да је потребна хитна одлука јер је нови закон ступио на снагу и да је 29. јун крајњи рок. Зато смо хитно сазвали Скупштину и усвојили фактички оно што смо већ раније доставили Агенцији за приватизацију", рекао је Зеленовић. 

Опозициони одборници у локалном парламенту, које чини СНС, ДСС и ЈС изнели су податке да је РТВ Шабац најскупља локална телевизија у Србији са најнижим зарадама. 

"Ово је нереално висока цена када знамо да је процењена вредност Студија Б - 528.000 евра или крагујевачке телевизије 85.000 евра. Питање је ко ће се одлучити да је приватизује", рекао је одборник СНС-а и Неродни посланик Бобан Бирманчевић. 

Он је навео да су новинари те куће међу најмање плаћеним запосленима у јавном сектору. 

Просек зарада у РТВ Шабац је око 28.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси