Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Скупштина Града усвојила предлог о Новосадској ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

26. 06. 2015.

Извор: Танјуг

Скупштина Града усвојила предлог о Новосадској ТВ

Одборници Скупштине Града Новог Сада прихватили су данас предлог о одређивању нове вредности капитала Информативног центра "Аполо", односно Новосадске телевизије, што је био захтев Агенције за приватизацију, чиме је избегнуто гашење те телевизије и омогућен наставак њене приватизације.

Нова вредност капитала Новосадске телевизије је 21 милион и 175.000 динара и нешто је мања у односу на ону која је раније била процењeна.

Како се у скупштинској расправи могло чути то ће бити вредност по којој ће у овом кругу приватизације бити понуђена Новосадска телевизија, а уколико нико не буде заинтересован за њену приватизацију у следећем кругу ће бити понуђена 50 одсто од тог износа.

Одборници новосадског парламента расправљали су о још 32 тачке дневног реда међу којима је неколико предлога за измене урбанистичких планова, као и извештаји о раду појединих установа и предузећа чији је оснивач град.

На седници је усвојен и предлог о доношењу Одлуке о продужењу рока о суфинасирању боравка деце у приватним вртићима до 31. августа 2016. године, јер по актуелној одлуци тај рок важи до 31. августа 2015.

За суфинасирање боравка деце у приватним вртићима ребалансом буџета, како је то најавио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, биће обезбеђено око 40 милиона динара.

Током расправе о томе, у име предлагача члан Градског већа задужен за образовање Владимир Јелић је рекао да суфинансирањем боравка деце у приватним вртићима прошле године омогћен боравак око 1.500 малишана у приватним вртићима и да је такав начин решавања проблема недостатка места у државним вртићима дао одличне резултате и биће уведен у Београду и у још неким градовима у Србији.

Одборници опозиције су највише примедби имали на начин сазивања седнице, истичући да је она непотребно сазвана по хитном поступку, и да су скупштинске материјале добили касно - у уторак после подне, те да нису имали времена да се са њима подробније упознају.

По завршетку седнице Скупштине Града Новог Сада, одмах је почела наредна која је затворена за јавност, а на којој ће одборници расправљати о две тачке дневног реда о питањима из области безбедности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси