Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Шид: Радио сад процењен на 9,6 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

25. 06. 2015.

Аутор: Д. Савичин Извор: Дневник

Шид: Радио сад процењен на 9,6 милиона

Дневни ред с 40 тема за разматрање везао је јуче одборнике шидске Скупштине на целодневно заседање.

Тешка тема за све одборнике била је продаја Радио Шида.

Председник општине Никола Васић је детаљно известио одборнике да је нову процену вредности Радио Шида урадио Институт за економику и финансије из Београда. 

По новој процени, вишеструко већој од првобитне, ова локална медијска кућа вреди 9,62 милиона динара, а по идентификацији ових података фер вредност износи 8,78 милиона.

Васић је појаснио све обавезе које су стављене пред Радио дифузну установу Радио Шид као и обавезе Скупштине општине Шид да донесе одлуку о фер вредности капитала те установе и да утврди начин продаје. 

Очигледно је било да одборници Скупштине општине Шид нису били задовољни ни процесом продаје, а камоли утврђеном фер вредношћу капитала ове медијске куће.

Нова процена не значи и да ће Радио заиста бити продат по тој цени, а уколико у законском року не буде продат, следи стечај и губитак радних места. Било је предлога да се удруже запослени радници и да за те паре купе Радио Шид и наставе рад.

Са скупштинске говорнице довођена је у сумњу обавеза да се локални медији одвајају од општина.

Указано је да Хрватска, иако је у Европској унији, још држи 175 медијских кућа у власништву општина.

Расправа је, ипак, завршена прихватањем предлога и доношењем одлуке о фер вредности капитала и начину на који ће Радио Шид бити приватизован.

На седници је усвојен консолидовани завршни рачун за прошлу годину, по коме су остварени новчани приливи у износу од: 906,6 милиона динара, а извршени расходи 844,7 милиона. Завршни салдо за 2014. годину је 81,3 милиона динара. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси