Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 06. 2015.

Извор: ФоНет, Данас

Неприкладна приватизација

Грански синдикат медија "Независност" упутио је данас Отворено писмо новинарским удружењима, медијима и стручној јавности у којем наводи да су у "неприкладној приватизацији медија у Србији" синдикати и запослени стављени пред свршен чин.

У писму се подсећа да је законски рок за приватизацију медија 1. јул и поставља питње како ће то бити изведено?

Наше питање је како планирате да исплатите зараде запосленима и покријете режијске трошкове, за које пројектно финансирање не даје могућност, објашњава "Независност".

Како то да сте, поштоване колеге из медијских удружења, стално заговарали приватизацију медија и вршили притисак на државу да "треба да се одрекне власништва у њима", а да се нисте уверили да Србија управо има намеру да усагласи домаћу регулативу са европским законодавством, напомиње Синдикат.

Основни постулати европског законодавства су, додаје синдикат, да "држава има обавезу да брине, подржава и одржава стандард медија и новинара".

Ако до 1. јула не дође до приватизације, а запослени у медијима не буду могли да купе акције, као што сте сами подстицали и пожуривали државу, ко ће одговарати ако ови људи, многобројни запослени у медијима оду у ликвидацију, па ни по социјалном програму не добију новац на основу година радног стажа, пита "Независност".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси