Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Од медија се тражи нова процена капитала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 06. 2015.

Извор: Бета, РТВ

Од медија се тражи нова процена капитала

Агенција за приватизацију Србије позвала је све медије који су предвиђени за приватизацију да најкасније до 19. јуна доставе целокупну документацију за приватизацију, како би до 1. јула могао да буде објављен јавни позив за продају њиховог капитала.

Како је саопштила Агенција, у складу са изменама и допунама Закона о приватизацији тражи се од медија да доставе нови попис и процену тржишне вредности целокупне имовине, обавеза и капитала, као и нову приватизациону документацију са стањем на крају 2014. године.

Агенција за приватизацију је подсетила да је Законом о јавном информисању и медијима прописано да се, уколико до 1. јула 2015. године не буде продат капитал издавача медија који су у власништву државе, поступак продаје капитала обуставља и њихов капитал се приватизује преносом акција запосленима без накнаде.

У случају да запослени не прихвате пренос бесплатних акција, медиј престаје да постоји и брише се из Регистра медија.

 

Коментари (3)

Остави коментар
сре

10.06.

2015.

anonimna [нерегистровани] у 21:59

Ko je ovde lud?

Postavio bih samo pitanje predsednicima UNS-a i NUNS-a kako su mogli da podrze Zakone koji su portivustavni i da se zdusno zalazu za privatizaciju medija,a odlicno znaju da je to medijski mrak za sve lokalne sredine

Одговори
сре

10.06.

2015.

zileanonymous [нерегистровани] у 12:03

Re: privatizacija

Imali ste dosta vtemena da se spremite , a ne da cekate poslednji cas.

Одговори
сре

10.06.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 11:57

Pa, ugasite nam vec jednom!

Voleo bih samo da obavestim da je Agencija za privatizaciju dana 2.juna dostavila svim medijima koji su u postupku privatizacije dopis da u roku od 30 dana dostave novu procenu vrednosti imovine na dan 31.12.2014. godine. Svi mediji koji su prosli trnovit put pripreme dokumentacije (po nekad je u toku dana stizalo i dva zahteva za dopunu dokumentacije)samo mogu da se pitaju da li je i koliko realno da se za 10 dana odradi sve ono sto je radjeno mesecima i mesecima unazad, da se dopuni dokumentacija, da lokalni parlamenti zasedaju i donesu odluke? Ilustracije radi, ovlascene agencije za procenu kapitala daju rok od 10 pa do 30 dana da urade novu procenu. Naravno, mediji ce na kraju biti krivi za sve. Eh, da, Agencija jos nikome nije dostavila zvanicni dopis, vec su mediji o ovoj odluci saznali pre par sati iz drugih medija.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси