Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Питање приватизације медија није разматрано
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

30. 05. 2015.

Извор: www.rts.rs

Питање приватизације медија није разматрано

Социјално-економски савет Србије ни данас у трећем наставку 57. седнице није разматрао приватизацију медија због оправданог одсуства представника Министарства културе и информисања, изјавио је председавајући тог савета и председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанцковић.

 

Председавајући социјално-економског савета и председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанцковић је, на конференцији за новинаре у Влади Србије после седнице тог савета, рекао да је тачка о приватизацији медија остављена за следећу седницу која ће бити одржана "по повратку делегације Србије са Годишње скупштине Међународне организацију рада у Женеви, после 14. јуна", преноси Танјуг.

Како је истакао, УПС озбиљно занима приватизација медија и њене последице и има двоје пријављених који желе да узму озбиљно учешче у томе и да чују одговоре на питања које ће поставити Министарству културе и информисња.

"Можда и зато што је ово трећи наставак седнице нисмо довољно усагласили времена па је једна од значајних тачака дневног реда која је данас требало да буде разматрана а то је приватизација медија у Србији и последице те приватизације, изостала с обзиром на то да из оправданих разлога нисмо имали представника Министарства културе и информисања", рекао је Атанацковић.

Атанацковић је истакао да чланови СЕС-а имају разумевања за то што заменик министра култире и информисања Саша Мирковић није могао да дође на данашњи састанак, истичући да је Мирковић редовно долазио на раније састанке СЕС-а, на којима се због других тачака дневног реда није стигло до приватизације медија.

Небојша Атанацковић је објасно да се у првом делу 57. седнице СЕС-а није стигло до приватизације медија јер је врло опширно причано о споразуму са Међународним монетарним фондом и приватизацији, да у другом наставку седнице СЕС није имао кворум јер је премијер заказао састанак Владе у истом термину, а да данас "господин Мирковић из опоравданих (породичних) разлога није могао да дође".

Додао је да је данас СЕС у на седници, којој ни представници Владе ни синдиката нису присуствовали у пуном саставу, разматрао само једно тачку, а то је парафискални намети.

"Имали смо само једну тачку дневног реда за коју могу да кажем да је изузетно важна за привредни живот", рекао је Атанацковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси