Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Тасовац о приватизацији медија до 1. јула: Видећемо…
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

29. 05. 2015.

Извор: Бета, РТВ

Тасовац о приватизацији медија до 1. јула: Видећемо…

Министар за културу и информисање Србије, Иван Тасовац није данас могао да процени да ли ће до 1. јула бити приватизовани сви медији у којима држава има власништво, али је казао да је процес приватизације у току. Тасовац је у Врњачкој Бањи поновио да је 1. јул датум за повлачење државе из власништва медија, а на питање да ли ће сви медији бити приватизовани до тада, кратко је одговорио:"Видећемо!", уз напомену да је процес у току.

Објективност приватизованих медија после повлачења државе из власништва, министар је оценио као ствар одговорности власника, уредника и новинара.

"Мислим да је одговорност на свима, што подразумева одговорност власника медија, главних уредника и самих новинара, али и сами гледаоци и слушаоци о томе сами доносе суд", казао је Тасовац.

Министар је навео да се модел приватизације медија разликује од модела приватизација других предузећа и фабрика, и да су гласине о сумњивим купцима само спекулације.

"Пре но што смо донели законе, постављало се питање да ли ће они бити донети, јер се на њих чекало пуних 11 година, после чега је било сумње и спекулација да ли ће бити донети подзаконски акти, па су и они били донети. Идемо корак по корак и потпуно је јасно да је опредељење државе и Владе да потпуно подржи слободу изражавања и медијски плурализам", изјавио је Тасовац.

Министар је додао да већ само вођење дебате о слободи медија и људским правима, Србију сврстава међу европске државе са јаким законским оквирима у тим областима.

"Сама дебата о томе каква је слобода медија, говори о томе колико је она важна. То што смо донели јаке законске оквире и подзаконска акта, први је корак ка уређењу медијске сцене да она буде још боља", казао је Тасовац.

Министар је данас у Врњачкој Бањи отворио сталну поставку Музеја бањског лечења под патронатом београдског Музеја науке и технике.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пон

01.06.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 07:25

Nije sve za privatizaciju

"Ministar je naveo da se model privatizacije medija razlikuje od modela privatizacija drugih preduzeća i fabrika ....", pise u ovom tekstu. Tacno! U medijskim organizacijama jedina i najveca vrednost su uglavnom ljudski "resursi" - novinari i drugi stvaraoci. A oni se, u principu, ne mogu privatizovati.

Одговори
пет

29.05.

2015.

Саша Тодоровић [нерегистровани] у 17:19

Књажевац

ЈИП "Књажевац" (РТВ) - "успешна" приватизација 2007. године, медиј "упокојен" 2010. (РТВ "ВГ-4)...толико...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси