Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Да ли ће опстати РТВ Панчево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

29. 05. 2015.

Аутор: Александра Влајић Извор: РТВ

Да ли ће опстати РТВ Панчево

Неизвесна је судбина више од 70 локалних и регионалних медија у Србији који би требали да буду приватизовани 1. јула 2015.

 

С обзиром на то да локално извештавање није комерцијално, да ли ће информисање на том нивоу бити могуће и да ли ће опстати градски медији - питања су која муче и запослене на РТВ Панчево.

Иако је остало још месец дана до приватизације медија чији су оснивачи локалне самоуправе још увек се мало тога зна осим да, како је више пута поновљено, одлагања рока неће бити. За запослене у РТВ Панчево сваки дан представља неизвесност и стрепњу.

"Влада велика неизвесност и људи раде под великим притиском целе те непознанице око процеса приватизације", каже Виолета Јованов Пештанац, уредница јутарњег програма Радио Панчева.

"Осећам се и веома разочарано зато што смо и као телевизија и радио Панчево помогли многим људима у овом граду да остваре нека своја права, а нама сада помоћи нема ниоткуда", каже Марија Пауновић Чонтош, уредница рубрике за културу на телевизији Панчево

"Жао би ми било да престане да постоји РТВ Панчево или да се претвори у нешто што нико од нас не жели, а то је нека комерцијална телевизија која ће изгубити смисао",додаје Саша Јанош, музички уредник Радио Панчева.

Да сада је за РТВ Панчево интересовање показао један купац. У питању је Зоран Мајдак против кога је 2013. године Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу због СМС гласања на радијским и телевизијским квизовима у којима су оштећени грађани.

"Негде нам је заиста жеља да купац не буде особа која је везана за афере, већ да буде искрено посвећен томе да се бави информативним програмом у смислу обавештавања грађана и прављењу независних програма у информативном делу", указује Татјана Јелесић,директорка РТВ Панчево.

РТВ Панчево има 64 стално запослених радника и њима је понуђен социјални програм. Имају и двадесетак хонорарних сарадника. Пошто не поседују некретнине већ само опрему, требало би да буду приватизовани путем јавне аукције. Почетна цена је око 10,7 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси