Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Телевизија Смедерево не иде на аукцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

29. 05. 2015.

Извор: Бета, Б92

Телевизија Смедерево не иде на аукцију

Пошто је запосленима у општинској Телевизији Смедерево речено да њихов медији не иде на аукцију, в.д. директора затражио отпремнину, као и 22 од 30 запослених.

 

То су рекли запослени те телевизији којима је речено да постају власници капитала јер Телевизија Смедерево не иде на аукцију.

Истовремено, гледаоци два дана немају сигнал те локалне станице, коју је основала градска управа пре 22 године, јер ТВ Смедерево дугује 3.600 динара за два месеца кабловског емитовања програма.

То је трећи пут ове године да Телевизија није у стању да оператеру плати дуг.

Када је градоначелница Смедерева, Јасна Аврамовић, 25. маја саопштила запосленима да Телевизија Смедерево неће ићи у приватизацију, већ да ће они бити власници капитала, преостали радници су попунили анкетни листић и од 30 запослених 23 се изјаснило за отпремнину.

Међу њима и вршилац дужности директора Телевизије Смедерево.

За верност Телевизији изјаснили су се остали, међу којима и вршилац дужности главног уредника.

Прва аукција Телевизије Смедерево оглашена је 2010. за почетну цену од 90.000 динара и уз депозит од 484 евра. Аукција је пропала јер купац који је излицитирао највишу цену није платио.

Из буџета за ТВ Смедерево град месечно издваја од 1,2 до 1,5 милиона динара, а оснивач је више пута интервенисао да покрије вишемилионска дуговања.

По закону, држава мора да изађе из власништва у медијима до 1 јула. Уколико нема заинтересованих за куповину медија, акције се деле запосленима. Ако они не желе да воде пословање, та медијска кућа се гаси и брише из регистра гласила.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси