Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Општина Кула даје новчану помоћ онима који су остали без посла у ванредном стању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

26. 04. 2020.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Општина Кула даје новчану помоћ онима који су остали без посла у ванредном стању

Како је Удружење новинара Србије (УНС) сазнало за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ Општина Кула обезбедила је новчану помоћ за своје становнике који остану без посла у време ванредног стања.

УНС је раније писао да Национална служба за запошљавање није предвидела ванредну новчану помоћ незапосленима који су пријављени на бироу рада, односно новчану накнаду за оне који су добили отказ од увођења ванредног стања, а не испуњавају законом предвиђене услове.

Међутим, пример Општине Кула показује да градови и општине имају механизме да помогну, те би они који су остали без посла требало да провере имају ли право на новчану помоћ у местима у којима живе.

Општина Кула, сазнаје УНС, издвојила је два милиона динара за помоћ онима који су после 15. марта остали без посла.

Право на једнократну новчану помоћ имају грађани са територије ове општине који се пријаве на евиденцију Националне службе за запошљавање и општини доставе Решење о престанку радног односа, рекао је УНС-у Страхиња Паравина, помоћник председника Општине Кула.

„Свако ко пријави општини да је остао без посла током ванредног стања, добиће од четири до 10 хиљада месечно, у зависности од броја чланова породице. Ова помоћ ће се исплаћивати месечно током трајања ванредног стања. За првих месец дана пријавило нам се петнестак људи који би ових дана требало да добију надокнаду. Право на помоћ имају сви они који су остали без посла због ванредног стања, без обзира да ли су пре тога радили месец дана или годинама. На срећу, нисмо имали пуно пријава и мислим да нећемо искористити сва предвиђена средства", додаје Паравина.

Они који су остали без посла документа са захтевом за новчану помоћ могу да пошаљу општини Кула имејлом или поштом.

Општина Кула помаже и онима који су радили повремене или привремене послове, а такође су остали без посла због проглашења ванредног стања и немају никакве приходе. У сарадњи са Центром за социјални рад предају се захтеви да би се и њима омогућила помоћ током овог периода.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси