Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Одговор на питање грађана: Особе које се лече од болести зависности неће морати да долазе свакодневно по терапију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

03. 04. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Одговор на питање грађана: Особе које се лече од болести зависности неће морати да долазе свакодневно по терапију

За особе које се лече у Специјалној болници за болести зависности у Београду предвиђен је нови режим проређених долазака услед пандемије, тако да пацијенти више неће долазити свакодневно по терапију, одговор је из ове установе за УНС-ову рубрику "Грађани траже да новинари питају".

УНС-у су се обратили пацијенти и породице пацијената ове болнице са молбом да новинари поставе надлежнима питање: "Да ли је могуће у време пандемије другачије организовати преузимање дневне терапије за пацијенте Специјалне болнице за болести зависности у Драјзеровој који морају лично по њу да долазе, а имунитет им је ослабљен?" 

Они су навели да су пацијенти због додатних мера безбедности уведених ванредним стањем дуже чекали на дневну терапију по коју лично долазе, да им је иначе ослабљен имунитет, што их посебно чини рањивом групом у време пандемије, а да је чекање пред Болницом посебно проблематично када је хладно време и пада снег.

"Потрудили смо се да максимално изађемо у сусрет и заштитимо пацијенте, тако да они никако не долазе свакодневно, свако има свој режим проређених долазака, домови здравља нам такође излазе у сусрет и добро сарађујемо, размењујемо информације и пружамо помоћ свима који се јаве", одговорила је примаријус доктор Мирјана Ковачевић.

Она је додала да ће уобичајен начин рада вратити када прође опасност од вируса ковид-19.

"Ванредна су времена и први нам је задатак да сачувамо пацијенте и особље од вируса ковид-19, све остало ћемо лако вратити у уобичајени начин рада, када прође ова опасност", навела је др Ковачевић.

Јавност Србије свакодневно са појачаном пажњом прати директне преносе конференција за новинаре највиших представника власти и медицинске струке у ванредном стању уведеном због борбе са вирусом корона. Молимо новинаре да надлежнима поставе и питања грађана забринутих за сопствену и добробит ближњих, која су стигла на адресу УНС-а за рубрику "Грађани траже да новинари питају".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси