Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Дописници угашеног „Спортa“: Морамо да платимо и добијени спор за изгубљене хонораре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

17. 09. 2019.

Дописници угашеног „Спортa“: Морамо да платимо и добијени спор за изгубљене хонораре

Некадашњи дописник листа „Спорт“ Стојан Петковић, у име својих колега, послао је писмо Удружењу новинара Србије (УНС) Uкојем се наводи да дописници овог листа по пресуди у њихову корист нису успели да наплате неисплаћене хонорара у овом листу од 2015. године. Писмо преносимо у целости.

Ово пишем и у име мојих колега и моје име. Били смо дугогодишњи дописници некада ЈСЛ Спорт све до гашења тада Дневног листа „Спорт“ који је био у саставу „Вечерњих новости“. А онда је уследила продаја и суноврат...

Године 2015. "Спорт" је купио  Драгомир Мирковић власник фирме Беотон из Бора, а уредник је био Саша Мирковић, до тада познат као спонзор - мецена Марије Шерифовић на песми Евровизије. Од његовог преузимања „Спорта“ 01. 10. 2015. године дописницима није уплаћиван хонорар десет месеци.

Петорица дописника: Стојан Петковић, Краљево, Александар Стрефановић Чачак, Милош Савићевић, Горњи Милановац, Драган Пејић, Ужице и Драган Митровић, Крушевац, одлучили смо да "пресавијемо табак" и тужимо власника „Спорта“ односно његову или његове фирме.

Од тада па све до сада имали смо велике фунансијске издатке које смо уредно и на време исплатили адвоката Неђу Јовановића из Ужица, суд у Ужицу и извршиоце у Зајечару.

На крају добили смо пресуду по којој је спор коначно завршен у нашу корист што је било и очекивано, Међутим, била је то Пирова победа (велика победа са огромним губицима!!!).

Потом су на ред дошли извршиоци који су посао обавили на датој адреси на коју је пријављена фирма Beoton d.o.o. Bor ул Николе Пашића 48. У просторији од десетак квадрата, по речима колеге Савићевића, који је био са њима, на лицу места и по извештају извршиоца, пронаћена су два стара писаћа стола и две - три столице!

И ту се стало. Није ваљда да нема начина да се изборимо - Суд, наш адвокат и ми оштећени - са човеком који нас је све понизио и преварио.

Боримо се само за оно што смо својим напорним радом и трудом на терену зарадили. Нас петорица нисмо непозната имена у новинарству, већ цењени и поштовани чланови Удружења новинара Србије и Удружења спортских новинара Србије и људи од интегритета у својим срединама. Иза нас су године и деценије рада и бројна признања. Не желимо да то неко омаловажава. 

Напомињем да смо сва петорица добитници признања Удружења спортских новинара Србије: за дописнике године. животно дело и издаваштво.

П. С. Правда је кажу спора али и достижна. То нас највише и брине јер нисмо баш у цвету младости. Тројица из ове петорке су при крају седме деценије: Петковић, Митровић и Савићевић, један је на заласку девете деценије Стефановић, а Пејић се ближи половини шесте деценије.

 

С. Петковић  

Краљево

Коментари (2)

Остави коментар
пет

20.09.

2019.

Milan Djokić [нерегистровани] у 17:18

Piši propalo

U pravu je ova novinarka "Borbe". Nebojša Čović ugasi Košarkaški klub "Crvena zvezda" i FMP primeni u ime ugašenog kluba. Klub postoji a dugova nema. Tako i ovde. Kada prođe 10 godina i sve zastari onda se vrati staro ime. Kako je se Bogoljub Karić vratio u zemlju nakon 10 godina? Ne znam da li je kriv, ali i da jeste sada mu ne mogu ništa. Tako mogu on i sportski timovi. Ako započnem posao pa propadnem i ja ću tako. To izgleda ne mogu samo političke stranke. U blokadi je DS. Sad se ujedinio sa dve stranke. Što ne uzme račun neke druge i svoj ugasi pa nema dugova. Kad može Nebojša Čović mogu i oni. Ili možda znaju ali neće. Nije pošteno to uraditi, ali kad mogu drugi što ne bih i ja. Svi u isti koš.

Одговори
сре

18.09.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 17:36

ovo je Srbija

Ni ja nisam uspela da naplatim godinu dana honorara od Borbe, i to sa pravosnažnom presudom, od 2010. godine. Država aminuje promenu imena, pa se onda dugovi više ne važe.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси