Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Одговор Горана Јевремовића на писмо Душана Аничића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

13. 02. 2018.

Аутор: Горан Јевремовић

Преписка Аничић – Јевремовић

Одговор Горана Јевремовића на писмо Душана Аничића

Новинар и власник „Моравских вести“ Горан Јевремовић послао је данас УНС-у одговор на друго писмо у преписци јагодинског дописника Танјуга у пензији Душана Аничића и њега које је УНС објавио јуче.

Писмо Горана Јевремовића преносимо у целости, а сву ранију преписку Јевремовића и Аничића можете погледати овде.

Одговор Горана Јевремовића на безочне измишљотине Душана Аничића

Бивши колега и, за мене бивши човек, пензионер Танјуга Душан Аничић када нема аргумента и не жели да одговори на јавно постављена питања, онда вређа на личној основи, изговара бујицу бљувотина и лажи, а сада је отишао корак даље и дрзнуо се да ми успоставља, како каже, лаичку дијагнозу и чак тврди да сам психички болесник.

Те речи су, када су били немоћни, неки јагодински моћници већ раније изговарали о бившем уреднику ТВ Јагодина, а Аничић преузима тај вокабуклар или му диктирају.

Све се то догађа само због текста о извештају ДРИ и милионске тужбе града према Моравским вестима, утркујући се да ме осуди пре суда он бљује, ваљда је неки лош алкохол у питању, низ невероватних реченица. Зато и сматрам да су његова писма део орекстриране кампање против мене и јединих независних локалних медија у Јагодини, интернет портала centralmedia.rs и месечника Мораваске вести.

Аничић ми се више од годину да не јавља на улици и не разговара са мном када смо на догађају из само њему знаних разлога. Сада се јавља писмима, сматрам по нечијој наредби, да ме у јавности прикаже шизофреником, параноиком, безначајаним и фрустираним.

Није у мом маниру да му лепим сличне епитете, али подсетио бих га колико сам помогао члановима његове породице у сваком смислу и тренутку, а ако не зна о томе може да пита своје најближе. Никад нисам тражио ништа заузврат, али нећу отћутати његове лажи у писма о мени.

Перфидна дезинформаторска нит рада у медијима која је јасно приказана у овим писмима су лако обориви.

Илузорно је да се представља чланом УНС а признаје да је председник новинарског удружења Клуб новинара Поморавља, а поготово мени да спочитава. Конкурсне комисије у којима је члан или председник, испред Клуба новинара Поморавља, широм Србије фаворизују пројекте једне медијске куће, док у Јагодини две године заредом само један медиј са три пројекта добија сва средства грађана, чак их и ненаменски троши.

Напада ме лажима, а сам себе демантује јер је писао о томе где сам раније радио. Дописнички рад у редакцијама Блиц, Новости, Српски телеграф, Ало, Данас, Б92, Прес, Фонет, Курир, Информер... у неким редакцијама и по десетак година, демантује "највећег новинара који је икада корачао Србијом" и сада дели лекције о мојој некомпетентности.

На ТВ Палма плус радио сам годину дана, отишао сам због веома непријатне атмосфере физичког и вербалног насиља у којој није могло да се живи и ради, у Новом путу од 1999. до 2015. године, затим сам основао своје медијско предузеће.  

Дипломе и академско звање говори о мом образовању, поред многобројних едукација за рад у медијима и новинарства, на значајном месту је диплома Школе новинарства УНС из 1998. године. На крају више од 25 година радим у медијима и прошао сам све улоге у медијима од сарадника до главног и одговорног уредника, а сада и власника.

Позивам Аничића као "новинарску и медијску величину" и како воли да се представља "председеника" свих новинара Поморавља, да подигне глас и јавно затражи од одговорних и државе да убрзају истрагу и открију налогодавце и убице колеге Милана Пантића, те започну истраге о пребијању новинара и медијских радника, паљењу куће уредника, предајника и трафике. 

Аничићева потреба да љага колеге и прича свакојаке гадости, а сада је почео да поставља и дијагнозе, сликовити је одговор зашто нема ни основну комуникацију са осталим колегама.

Такође, ни колеге из Хрватске о њему немају лепо мишљење, нарочито у периоду ратних догађања, зато су му касније казали, када се најавио, да није пожељно после свега што је радио да долази у посету бившој редакцији. Било му је жао због тога, па ми се јадао. Обећавам му да ће му бити жао и после ових писама и лажи које мени упућује.

Објављивањем овог одговора за УНС је ова преписка завршена.      

Коментари (1)

Остави коментар
сре

14.02.

2018.

Јагода [нерегистровани] у 08:49

Независан од памети и етике

Душко Аничић је институција за Горана Јевремовића. Тужно је да УНС даје простора бескарактерном човеку, који никада није уживао поштовање својих колега. О његовом независном новинарству и етици требало би да говоре други, али, таквих у Поморављу нећете наћи.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси