Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Одговор Душана Аничића на писмо Горана Јевремовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

12. 02. 2018.

Аутор: Душан Аничић

Преписка Аничић – Јевремовић

Одговор Душана Аничића на писмо Горана Јевремовића

Јагодински дописник Танјуга у пензији Душан Аничић послао је данас УНС-у одговор на јавно писмо новинара и власника „Моравских вести“ Горана Јевремовића, које је УНС раније објавио, а у ком Јевремовић одговара на прво писмо Душана Аничића УНС-у. Одговор Душана Аничића Горану Јевремовићу преносимо у целости.

Уважене колеге,

Горан Јевремовић из Јагодине, власник портала Централ медиа и месечника "Моравске вести" ничим изазван, упутио вам је "одговор" на моје писмо, које није било упућено њему, па вас понизно молим, да ми дозволите да појасним неке ствари.

Бирао сам речи, када сам се, 7.фебруара обратио писмом УНС, да бих рекао колегама, који су ме звали шта мислим о спору (тужби) Скупштине града Јагодине и Јевремовића, пазећи да ни једном речју не будем ни на чијој страни, иако сам на крају писма рекао да сам као дугогодишњи новинар, и још то радим, на страни новинара.

После "одговора" Јевремовића, а подвлачим, писмо није упућено њему, који врви од шизофрених измишљотина, тврдим, додуше лаички, да је Јевремовић дубоко фрустриран и да пати од маније прогањања.

Његов "одговор" мени требао би прочитати неки озбиљан психијатар, јер се ради о озбиљно болесном човеку коме треба помоћ.

Додајем да сам сигуран да тужба Скупштине града против његових медија није никакав притисак на "независне медије" како то жели приказати, већ зато што није добио паре од Скупштине града по конкурсу за суфинасирање пројеката у области јавног информисања.

Да су притисак и тужба против Јевремовића, због његовог независног писања о "незаконитом трошењу буџетских пара", према налазу државног ревизора, Скупштина града би тужила и "Инсајдер" који је томе посветио најгледанији термин на телевизији.

Његов портал, а ко данас нема портал, и "новине", које излазе једном месечно, поред осталих медија у Поморављу: Јагодини, Ћуприји, Параћину, Свилајнцу (новине, ТВ, радио, портали...), не учествују ни 0,1 одсто у информисању у овом делу Србије.

Дакле, безначајни су а ни Јевремовић, узгред речено, нема новинарско образовање а ни елементарано знање о послу којим се бави.

Умишљеност да сте Наполеон, такође о нечему говори.

Немам, заиста, кунем се, ништа против Јевремовића најмање "мрзитељских порива", а истине ради нисам ни за Палму, нити са Палмом пијем кафу, не сети се да ме позове.

Јевремовић избегава, да потврди да је прво професионално новинарско искуство стекао у ТВ "Палма плус" чији је власник Драган Марковић - Палма у којој је радио неколико година и да је, највећим делом "владавине Палме", био на месту главног и одговорног уредника Радија Јагодине, у саставу ЈИП "Нови пут" чији је основац Скупштина града, на чијем је челу Палма.

Зна, да када би то рекао, да би истина о нападу на њега "Због његових независних медија", пала у воду, а он испао лажов и манипулатор, какав и јесте. Све ово је лако проверљиво.

Камо среће да имам две куће "од 150 квадрата са шест ари плаца у екстра зони у Јагодини". Дао бих једну Јевремовићу да плати милион динара Скупштини града, колико од њега траже у тужби, јер сам управо једну отплатио власницима којима је враћена по Закону о реституцији.

Када је реч о председниковању у Клубу новинара Поморавље, нудим му место заједно са фрижидером пуним пића. Заиста је пун, а како Јевремовић зна, слаб сам на пићу.


Међутим Јевремовић није члан УНС, једном ми је рекао да је члан НУНС-а. Ко ће га знати. Нудим му и "позамашне суме новаца" које су на рачуну клуба, а које су из неких буџета, али не знам имена оних који их уплаћују, а ни Јевремовић их не именује. Ако зна, нека каже, можда неко и уплати.

Када је реч о покојном Радмилу Богдановићу, (бившем министру унутрашњих послова Србије) кога Јевремовић спомиње, и каже да сам био "пулен" Богдановића, и по овоме се види колико је приземан, мали и ништаван. Мени је Богдановић помогао, када ми је помоћ била потребна, 90-их година у Србији али и у једној сада другој држави где сам био 90-их година. То се не заборавља у мојој породици. 

Са овим закључујем "преписку", не само зато што је Јевремовић далеко испод мога нивоа. Звучи нарцисоидно и препотентно, али је тако. Знам да ће он то жалити, јер неће имати шансе да понавља лажи и да изиграва мученика и угроженог човека, власника јединог независног медија, кога сви хоће да угасе и униште.

 Са особитим уважавањем!
 Душан Аничић, новинар Танјуга у пензији, члан

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси