Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Радна група већине запослених у „Новостима“ : Петиција „сто уредника и новинара“ лицемерна и срамна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

16. 05. 2017.

Извор: УНС

Радна група већине запослених у „Новостима“ : Петиција „сто уредника и новинара“ лицемерна и срамна

Удружење новинара Србије (УНС) објављује писмо које је данас добило, а потписано од председнице Радне групе већинског дела запослених у Компанији „Новости“ Милене Марковић:"У 'Вечерњим новостима' данас је одржан збор на којем је закључено да се формира јединствена Радна група која ће заступати интересе свих запослених и од Владе Србије захтевати да се ургентно реши алармантно стање у Компанији, утврди њен статус, а 'Новости' третирају као медијска кућа од националног значаја.

Овај закључак требало је да усагласи ставове запослених који се боре за опстанак Компаније и своју егзистенцију. Док је састанак трајао, једна група блиска делу колегијума "Новости" послала је саопштење Удружењу новинара Србије (УНС) и медијима да је "готово сто уредника, новинара и медијских радника у неколико сати потписало петицију за смену главног и одговорног уредника и директора Компаније "Новости", Ратка Дмитровића".

А на овом састанку управо је упозорено да се иста група упорно лажно у јавности представља у име свих запослених. То је и био разлог што је прошле седмице, на иницијативу Синдиката новинара "Новости", у Компанији оформљена Радна група већинског дела запослених.

Закључак Радне групе је да су за  урушавање тиража "Новости" са Ратком Дмитровићем подједнако одговорни његови најближи сарадници - заменик главног и одговорног уредника Милан Бабовић, којег је на ту функцију именовао Надзорни одбор Компаније "Новости", на предлог Владе Србије, као и чланови Колегијума које је именовао Дмитровић.

Петиција "сто уредника и новинара" достављена медијима утолико је лицемернија и срамнија јер исти ти људи нису за четири године имали ни једну замерку на рад Ратка Дмитровића. Напротив, заједно су са њим уживали све привилегије, делећи међусобно високе плате и стимулације.

У тренутку кад је Ратко Дмитровић  Надзорном одбору понудио оставку осмелили су се и препоручили јавности и Влади Србије  као "спасиоци" Компаније. Јасно је да је реч о њиховој борби за личне позиције.

Радна група остаје при ставу да је неопходно да се запослени уједине како би сачували Компанију и свој посао"

 

У Београду, 16. мај 2017.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

17.05.

2017.

Angelo [нерегистровани] у 01:26

Stop dusebriznicima

Ne mogu da verujem?! Moje Novosti brani sacica dusebriznika iza kojih stoje njihove silne privilegije, sitnosopstvenicki intetesi i pohlepa, a ne navodno stotine zaposlenih! Ovakva groteska nije vidjena u Novostima nikad u istoriji ove s pravom nazvane nacionalne novinske kuce. Stid me je kad cujem ko ih i kako brani zarko zeleci da umesto Kurte uzjasi Murta. E, pa nece moci! Svim tim dusebriznicima sitnosicardzijama porucujem da se hitno manu svog paklenog plana u naumu da sutra budu Oni gospodari Novosti sa novim prvilegijama i enormnim platama. Kome se Oni nude? Vladi? Jedinoj na svetu koja upravlja provatnom svojinom i to jos u medijskoj kuci? Vladi koja nema resenje ili ga ne zeli jer je rada da jos malo vlada Novostima. E, pa ako je bas tako, onda gospoda iz te iste Vlade nek se pokazu na delu i pod hitno nadju slamku spasa. Vremena i stpljenja je sve manje. Uostalom, nek pokazu svima da im je do Novosti kao nacionalnog brenda zaista stalo. Od reci i obecanja se ne opstaje, samo od dela. Pa gospodo vladari Novosti, pokazite se!!! A sto se tice gorepomenutih dusebriznika, njima poruka glasi: "Samo vas gledamo!"

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси