Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо - опомена пред утужење УНС-а од стране Адриа медије и Александра Родића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

28. 09. 2015.

Писмо - опомена пред утужење УНС-а од стране Адриа медије и Александра Родића

Адвокатска канцеларија Петровић&Глогоњац послала је данас у име Адриа медије и Александра Родића опомену пред утужење УНС-а због објављених текстова листа „Информер“ на сајту УНС-а, у одељку Деск, а рубрици „Преписка Курира и Информера“. Писмо преносимо у целости.

Поштована,

У периоду од 8. 12. 2014. године до данас на Вашем интернет сајту се, под заједничким називом „Преписка Курира и Информера“, објављују следећи текстови:

  1. „Родићу ми нисмо лопови, а ти?“ од 8. 12. 2014. године
  2. „Газди једних новина дао сам 1.000.000 е“ од 8. 12. 2014. године
  3. „Пајтић и ДС држе Курир преко РБВ“ од 9. 12. 2014. године
  4. „Државо, под хитно истражи лоповлуке Родића и Курира“ од 10. 12. 2014. године
  5. „Родић под истрагом“ од 15. 12. 2014. године
  6. „Челници ДС диловали с Куриром“ од 16. 12. 2014. године
  7. „Вучићевић изазвао Родића на ТВ дуел Миломир Марић водитељ“ од 18. 12. 2014. године
  8. „Тришић – Родићева мрачна тајна“ од 19. 12. 2014. године

У спорним текстовима о медију „Курир- најутицајније дневне новине Балкана“ објављено је низ нетачних, неистинитих и злонамерних информација, које за циљ имају наношење ненадокнадиве штете како издавачу једног од најпознатијих медија у Србији, тако и Александру Родићу лично. Пре свега, подносиоцима ове Опомене се ставља на терет извршења низа кривичних дела као што су „пљачкање Србије и државног буџета“ и „саучесништва“ и то без иједног доказа и/или одлуке суда. Преносећи тврдње које нису утемељене ни на једној чињеници, грубо је повређен пословни углед Александра Родића и привредног друштва „Adria Media Group“ који је издавач медија „Курир- најутицајније дневне новине Балкана“.

Делатност издавања новина, магазина и уопште медијски посао се заснива на поверењу које издавач и јавна гласила имају код својих клијената-оглашивача, читалаца, гледалаца и сл. те када се једном створено поверење између јавног гласила са једне стране и читалаца, клијената и целокупне јавности са друге стране, уруши, јако га је тешко повратити. С друге стране, нематеријална штета у виду повреде части, угледа и душевних болова, изазваних континуираним неистинама о Александру Родићу је немерљива.

Чињеница да су спорни текстови већ објављени у другом медију Вам не даје за право да „преузимате“ кршење закона, повреду права и непоступање са дужном новинарском пажњом. Спорне текстове сте објавили на свом интернет порталу, чиме сте их учинили доступним неограниченом броју корисника и то без временских и територијалних ограничења.

Имајући у виду све напред наведено позивамо Вас да без одлагања, а најкасније у року од 24 сата од пријема ове Опомене, Спорне текстове уклоните са Вашег сајта и објавите исправку објављених текстова у којој ћете навести да су Спорни текстови неистинити у целости. У противном, бићемо принуђени да пред надлежним судим покренемо судске ппоступке за накнаду материјалне и нематеријалне штете и објављивање исправке информације.

У Београду, 25.9.2015. године                                                          С поштовањем

Коментари (4)

Остави коментар
уто

29.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:14

Dno-dna

Rodići su ojadili na desetine novinara, pre svega nekadašnjih dopisnika "Glasa javnosti" i "Kurira", koje su u jednom trenutku bez njihove saglasnosti preveli u radni odnos u nekakvu Srpsku informativnu agenciju SINA, da bi im onda rešenjima o tehnološkom višku i otklazima ostali dužni bezbroj plata i neuplaćenih doprinosa za penzijsko osiguranje.Zbog njihovih marifetula kroz promene naziva izdavača i stečaja SINE nisam mogao da naplatim sudski utvrđenu sumu koju su mi ostali dužni. Sud me, gle pravde, uputio da vodim privastni spor sa Radisavom Rodićem i njegovim sinovima.Ojadili su mnoge novinare.I otkud im pravo i ko je to utvrdio da Kurir nazivaju "najuticajnijim na Balkanu".Iz njihovog legla su inače mnogi novinari i urednici većeg broja drugih tabloida u Srbiji, koji su sramota i dno-dna srpskog novinarstva.I gle novog bezobrazluka, sada još šalju nekakva preteća pisma UNS-u pretendujući da kao "najuticajniji na Balkanu"/malo morgen/ uređuju i sajt ovog novinarskog udruženja.

Одговори
пон

28.09.

2015.

Idi mi dodji mianonymous [нерегистровани] у 18:43

AU, bato

Samo jedno malo pitanje? ko je proglasio KURIR najuticajnijim na Balkanu. Koliko ynam krivicno delo je i obmanjivanje javnosti yarad sticanja materijalne koristi.
S postovanjem,
Idi mi, dodji mi

Одговори
пон

28.09.

2015.

знамо те родићу [нерегистровани] у 17:50

КУРИР - ДНО ДНА

УНС наставите,немојтеда страхујете од такве особе.Па какав је то морал, да не кажем образ, тог Родића да некоме прети.Он би требало да је у затвору због силних маригетлука у Шумадији, у "Страгариту" у Страгари, које је довео до просјачког штапа,многе породице је оставио без парчета хлеба,проклињу га многе фамилије...А то да ли је Курир најутицајнији лист, то је таблоид који је дотакао ,не само дно, већ загребао и испод. Таква прљавштина која је причињена прогесији новинар је ненадокнадива.Зато УНС и остали,напред, то што ће он некога тужити је обична галама да би сакрио своје незаконите ствари које је починио.
Подсечам,својевремено је са Верком Стеван овићем у Крагујевцу( пред изборе када је требало афирмисати Верка) створио лист Глас Шумадије,ангажовао новинаре и фоторепортере којима није исплатио ни динар, после неколоко месеци,или годину дана завадио се са Верком и почео да га плјује преко својих новина,а Глас Шумадије угасио. Новинари и фоторепортери ткз. Гласа Шумадије га и дан дана туже,а он их је покрао. Очекивао је да га Тома Николић аболира,заборављајући при том да се са Судом већ дсоговорио како не би иструлео у бајбукани где му је место.Председник наравно није ни хтео да га аболира,али није ни могао јер се предходно већ нешто договорио са Судом,а Родић измишља свакојае глупости о њему и пласира их на странице Курира. Блато,да не може да буде веће.

Одговори
пон

28.09.

2015.

Neša... [нерегистровани] у 16:39

Hm...

Potpuna nebuloza! Stvarni cilj je uništenje UNS.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси