Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Родићу уредници одбили послушност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

05. 02. 2016.

Аутор: Екипа Информера Извор: Информер

Родићу уредници одбили послушност

Газда „Курира“ Александар Родић, у народу познат као Аца Канализација, покушао је да у свом прљавом рату против државе злоупотреби уреднике и новинаре, сазнаје Информер.

Неће бруку

Родић је, наиме, од чланова уређивачког колегијума „Курира“ затражио да потпишу петицију којом од премијера Вучића тражи да, због наводног кршења закона, хитно смени министра полиције Небојшу Стефановића. Тај његов захтев уредници су, међутим, глатко одбили - потпис на петицију ставила су само два уредника (имена позната Информеру), док су сви остали одбили да воде Родићев пдјавират.

Како преносе саговорници Информера, дугогодишњи уредници „Курира", и највернијим Родићевим сарадницима постало је јасно да он води најстрашнију кампању против власти само зато да би покушао да избегне одговорност за бројна кривична дела.

- Свакога дана је све мање оних који пристају да беспоговорно раде све што им Родић каже. Знате, мало је људи који су спремни да се беспоговорно брукају и потписују најстрашније лажи само да би Аца решавао неке своје проблеме. Пре два месеца је Милан Лађевић дао оставку на место главног уредника и отишао из фирме јер није желео да се компромитује због Родића, а питање је колико ће још на то пристајати и нови уредник Ратко Фемић - преноси један од наших саговорника.

Како сазнајемо, Родић је пре неколико дана на састанку са запосленима признао да је у великим финансијским проблемима и најавио смањивање плата:

- Од тада већ прети масовно отказивање послушности. Па он је луд ако мисли да ћемо да одрађујемо прљаве послове за њега, а да за то још и не будемо плаћени!

Како бисмо проверили ове информације, позвали смо јуче Александра Родића, али он није био расположен за било какав коментар, баш као ни главни уредник „Курира" Ратко Фемић. Овим поводом није се оглашавао ни министар полиције Небојша Стефановић.

Плаши се својих жртава

Полицијски експерт Марко Ницовић, с друге стране, верује да Родић тражи од својих сарадника подршку јер страхује од људи које је уцењивао.

- Родић је уплашен јер после много измишљених афера сада могу да га угрозе жртве његовог рекетирања. Очигледно је очекивао и хапшење, па пошто се ништа није догодило, сад брине да ће му наудити они који су му својевремено платили да не пише против њих - подвлачи Ницовић.

Озбиљан параноик

Родић на својој канцеларији уграђује блиндирана врата!

Александар Родић, преносе његови сарадници, у последње време је постао страшно параноичан. Убеђен је да га прислушкују и прате, а чак је у неколико наврата својим уредницима рекао и да се спрема атентат на њега!?! Чак је, како сазнајемо, показивао и фотографије двојице „бивших полицајаца" који су наводно плаћени да га отму и ликвидирају!?!

Родић је из предострожности, како сазнајемо, на улаз у своју канцеларију уградио блиндирана врата!

- Аца је свакога дана у све већој паници. Врхунац његове фиксације јесте одлука да на улазу у своју канцеларију угради блиндирана врата! Веровали или не, Родић се плаши да би неко могао да га убије зољом кроз врата канцеларије! Колика је његова параноја, довољно говори чињеница да се на улазу у редакцију „Курира" налазе КД (контрадиверзиона) врата, слична оним на авионским терминалима - истиче наш саговорник.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси