Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Прво основно тужилаштво преузело случај "Корниц"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

03. 12. 2015.

Извор: Танјуг

Прво основно тужилаштво преузело случај "Корниц"

У Прво основно тужилаштво у Београду данас је стигла кривична пријава против бившег директора листа "Курир" Александра Корница којом се терети за кривично дело лажно пријављивање, изјавила је данас Танјгу портпарол тог тужилаштва Лепосава Вујановић.

Она је прецизирала да је у том случају формиран предмет и да ће бити спроведене истражне радње у такозваном "скраћеном" поступку.

За кривично дело лажно пријављивање, према Кривичном закону, запрећена је казна за од три месеца до три године затвора, а за тежи облик дела од шест месеци до пет година затвора.

У оквиру поступка Корниц би требало да буде позван позван на саслушање у тужилаштво поводом кривичног дела за које се терети.

Кривичну пријаву је основном тужилаштву проследило Више тужилаштво у Београду које је јуче одбацило Корницеву кривичну пријаву против Дамира Драгића и главног и одговорног уредника листа "Информер" Драгана Ј.Вучићевића.

Више тужилаштво је утврдило да они нису извршили кривична дела принуде, повреде слободе говора и јавног иступања и кривичног дела злоупотребе поверења, као ни било које друго кривично дело за које би се гоњење предузимало по службеној дужности и саопштило да ће против Корница бити покренут поступак због лажног пријављивања.

Корниц је у пријави описао наводни састанак у земунској кафани са Вучићевићем, Драгићем, као и премијером Србије Александром Вучићем и његовим братом Андрејом, а њене наводе у недељу је објавио лист "Курир".

На сајту тог листа данас је објављено да је главни и одговорни уредник Милан Лађевић позван на саслушање у Управу криминалистичке полиције које је заказано за данас, због наводног изазивања панике и нереда. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси