Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Скандалозан притисак власти на медије: Главни уредник Курира позван на саслушање!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

03. 12. 2015.

Извор: Курир

Скандалозан притисак власти на медије: Главни уредник Курира позван на саслушање!

Главни уредник Курира Милан Лађевић позван је данас на саслушање, само зато што је наш лист објављивао критичке текстове о појединим потезима владајуће гарнитуре, чиме је настављен невиђени притисак власти на медије у новијој историји Србије!

Главни уредник Курира биће саслушан данас у 12 часова, у Управи криминалистичке полиције због наводног изазивања панике и нереда. Ово је само још један у низу притисака и застрашивања радника у Куриру и целој Адрија медији групи која запошљава више од 700 људи.

Режим је, изгледа, заборавио да је прошло време када су се новинари приводили и саслушавали због вербалног деликта, као и то да је клевета пре три године, у складу са европским законима, укинута као кривично дело. Позивом на саслушање, наставља се брутално криминализовање власника Адрија медија групе, Александра Родића, као и свих новинара наше медијске куће.

То нас, међутим, неће спречити да се и даље бавимо истраживачким новинарством, поштујући све стандарде новинарске професије, као и све законе. Овакви притисци власти неће нас уплашити да критикујемо све лоше потезе ове или било које друге владе и све негативне појаве у српском друштву.

У Србији је постало више него очигледно да било који медиј који се дрзне да изрекне критику на рачун владајуће гарнитуре моментално буде сатанизован у режимским медијима и застрашиван саслушањима у полицији због извршења наводних кривичних дела.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси