Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)  |  Атмосфера линча: Информер и Пинк нацртали мете породици Родић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)

08. 11. 2015.

Извор: www.kurir.rs

Атмосфера линча: Информер и Пинк нацртали мете породици Родић

Незапамћена медијска харанга против власника Курира Александра Родића, чланова његове породице, али и најближих сарадника, коју већ данима спроводе ТВ Пинк и лист Информер, данас је попримила непојмљив облик.

У тренутку када су им упућене озбиљне претње смрћу, Информер је отишао корак даље и сваког од чланова породице Родић поименце и отворено означио као мету објавивши у данашњем броју не само личне податке већ и њихове пуне адресе, чиме је све потенцијалне нападаче директно упутио где тачно могу да ударе.

Грубо кршећи Закон о медијима, поменути лист је тако створио атмосферу линча, у којој је, ако уопште може бити горе, најгоре то што држава на све то не реагује већ само ћути.

Штавише, Телевизија Пинк и дневни лист Информер готово свакодневно објављују низ неистина о животу и раду Александра Родића и његове породице, као и о пословању компанија које су у његовом власништву, чиме је створена атмосфера за линч, то јест за напад на живот Александра Родића, чланова породице Родић и запослених у Куриру и "Адриа медији".

Подсећамо да је у Србији и Црној Гори у последњих година било више убистава новинара и власника медија. Околност да медији у власништву Александра Родића разоткривају незаконите радње појединаца из Србије и Црне Горе ризик угрожавања безбедности Александра Родића, његове породице и запослених у "Адрија медија групи" чини екстремно великим.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси