Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)  |  Ацо Родићу, можда сам ја јањичар, али ти ћеш одговарати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)

04. 11. 2015.

Аутор: Жељко Митровић Извор: Информер

Ацо Родићу, можда сам ја јањичар, али ти ћеш одговарати

Драги мој Родићу,

не могу да кажем да нисам срећан што ћемо наредних недеља и месеци имати прилику и то свакодневно, макар на минут-два, један другом да, мушки крајње искрено, саопштимо шта мислимо један о другом, али и да расправимо разне ствари из прошлости, садашњости и будућности. Наравно, за оног од нас двојице који медијску будућност уопште буде имао.

Без вређања

Радујем се, јер сам твоју једначину први препознао. Једначину састављену из претњи, уцена, рекета, изнуда и што је најгоре комбинација криминалних активности компензованим ућуткивањем надлежних органа који се и дан данас јако плаше твојих насловних страна. Као што ти је вероватно познато, ја сам вакцинисан и потпуно имун на твоје претње и насловне стране и као такав бићу у прилици да широкој јавности испричам бајку о династији Родић, од којих ће (а чини ми се да то већ предосећаш) Александар Велики недвосмислено бити главни јунак.

Александром Великим сам те звао само ја, јер као што знаш, увек сам те бранио од оних твојих многобројних познаника који су те називали погрдним именима као што су: кратконоги пацов, фићфирић и ретардирани пигмеј. Ја не мислим да вредање треба да буде наш облик комуникације, већ аргументована расправа: од кога си и када добијао кеш и за које намене и зашто за ту врсту прихода никад ниси платио порез?!

Али полако, једно по једно да оставимо довољно садржаја за наредних 100 писама. Твоја осионост и бруталност не би имале никакву снагу да по граду не идеш и не претиш америчком амбасадом, као да си у најмању руку амерички потпредседник. Америка је најмоћнија сила на планети, демократска, цивилизована и уређена земља и зато је тешко поверовати да би ти добио мандат да уцењујеш српске политичаре и привреднике и претиш им, позивајући се на Америку и њихову амбасаду. Као што знаш, ја не спадам у људе који су лоше информисани, тако да твоје измишљотине и лажна представљања нити ме могу уплашити, нити пацификовати, напротив.

Александре Родићу, твој обиман криминални фајл спреман сам да поделим са широком јавношћу и веома ме занима ко може стати у заштиту једног паланачког ђилкоша, који не зна да пише, али зато одлично зна да уцењује, прети и рекетира. За писменост није довољно имати дигитрон, диктафон и компромитујући наслов, већ је потребно имати карактер, интегритетиталенат. Читај као лектиру

Видиш, нисам поменуо Амфилохија, мада би он сигурно могао да ти разјасни зашто те је Бог скратио и зашкртарио на овим веома значајним особинама. Није лоше да ово моје писмо читаш као лектиру и то пред спавање или у твојој кафани где си шуровао са бившим полицијским главешинама о теми како се може владати без избора.

Како је ово уводно писмо у нашој маратонској расправи, да подсетим да си ме јуче назвао Миловим јањичарем. Ево признајем, ја сам Милов пријатељ, а ти никад нећеш разумети шта та реч заправо значи. Али како год, можда ја јесам јањичар, али ти, драги Ацо, мораћеш јавно или пред надлежним органима да објасниш и даш одговоре искључиво на она моја питања која се односе на криминал, уцене и рекет.

До следећег писма мимо спавајући,

Жељко Митровић

Родићу, објави уговор о преузимању 'Политике' и 'Новости'

Александар Родић и даље одбија да објасни зашто је пре месец дана објавио да је купио потраживања ВАЦ од „Политике" и „Новости", а до данас та потраживања није ни покушао да реализује.

Информер је, подсетимо, на основу изјава учесника у „досистичкој купопродаји" ова два листа и документације до које смо дошли објавио сазнања према којима Родич обмањује јавност да је нови газда „Политике" и „Новости".

Позивамо га зато још једном да објави уговор о преузимању потраживања од ВАЦ уколико такав уговор заиста постоји и објављујемо чињенице до којих смо дошли:

• Александар Родић и његов тадашњи најближи пословни сарадник Душан Бјелопетровић током 2011. контактирали су с Немцима из ВАЦ, који су се пре тога повукли из управљања „Политиком" и „Новостима" и започели преговоре о куповини власничких удела.

• Када су схватили да немају дово-Ијно пара за куповину, Родић и Бјелопетровић су контактирали с Микијем Ракићем, сада покојним шефом кабинета ондашњег председника Србије Бориса Тадића. Понудили су Ракићу и Тадићу да им уступе с Немцима уговорену купопродају „Политике" и „Новости", а да заузврат добију шест милиона евра.

• Врх власти је наложио власнику „Фармакома" Мирославу Богићевићу да од Немаца откупи те дневне новине, а с Родићем и Бјелопетровићем је постигнут договор да им се исплати 5,4 милиона евра.

• Богићевић је прекофирми на Кипру и у Русији започео куповину „Политике" и „Новости" од ВАЦ. Исплатио је прву рату од око четири милиона евра. Родићу је исплатио око два милиона евра и дао му менице „Фармакома" на остатак дуга.

• После промене власти 2012. тајни посао преузимања медија је пропао. Богићевић до данас није исплатио остатак цене ВАЦ-у, а Родић није успео да наплати гаранције од „Фармакома" који је у међувремену пропао.

• Иако је пре месец дана објавио да је купио потраживања од ВАЦ према „Политици" и „Новостима", Родић до данас никоме није показао уговор о тој куповини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси