Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  „Бели божур“ Ненаду Максимовићу, Црни Српској листи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

20. 12. 2017.

Аутор: М. Симић Извор: УНС

„Бели божур“ Ненаду Максимовићу, Црни Српској листи

Признање "Бели божур" за најбољу сарадњу с медијима ове године припало је директору Центра за мир и толеранцију (ЦПТ) Ненаду Максимовићу. Гласовима чланова Удружења новинара Србије на Косову "Црни божур", за најлошију сарадњу са медијима у 2017. години, припао је политичкој организацији Српска листа.

Новинари су одлучили да признање "Бели божур" ове године добије Ненад Максимовић јер је доследно оправдао мисију невладиних оранизација, те је својим јавним иступањима и редовним одазивањима на позиве медија, како већина истиче, говорио о свим горућим питањима и проблемима на Косову.

И ове године, друго место за најбољу сарадњу са медијима припало је Дому културе у Грачаници, на трећем месту је Приштинско народно позориште, а четвртом прес служба Министарства за заједнице и повратак Косова.

На листи кандидата за "Бели божур" били су и Српски национални форум, као и бивша председница СО Грачаница и директорка Народне библиотеке у Грачаници Бранкица Костић.

Српска листа заузела је убедљиво прво место на листи кандидата за „Црни божур“, пошто су представници ове листе, према образложењима највећег броја чланова Удружења новинара Србије на Косову, најлошије од свих предложених кандидата у 2017. години сарађивали са медијима.

Занемарљив број гласова, свега неколико, припало је осталим кадидатима са листе за „Црни божур“ – УНМИК-у, председнику Српске листе Горану Ракићу, председнику општине Гњилане Љутфи Хазирију, Центру за социјални рад Приштина-Грачаница и КБЦ Приштина- Грачаница. 

Награде Бели и „Црни божур“ установљене су са намером да укажу на позитивне и негативне примере сарадње институција на Косову са медијима и њиховој обавези обавештавања јавности и транспарентности у раду.

У гласању су учествовали чланови УНС-а на Косову, огранка Удружења новинара Србије, путем интернета, као и изјашњавањем чланова на годишњој Скупштини Удружења одржаној у Грачаници.

УНС на Косову организоваће наредних дана уручење признања. О времену и месту уручења јавност ће бити благовремено информисана.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси