Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС на Косову одржао редовну Годишњу скупштину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

05. 12. 2017.

Аутор: М. Симић Извор: УНС

УНС на Косову одржао редовну Годишњу скупштину

Удружење новинара Србије на Косову (УНС на Косову) одржало је данас у Грачаници редовну Годишњу скупштину на којој су представљени Годишњи извештај о раду и смернице за даљи рад. Чланови Удружења номиновали су кандидате за Бели и Црни Божур и изнели проблеме и изазове са којима се суочавају. Председник Удружења новинара Србије на Косову Будимир Ничић казао је, представљајући Годишњи извештај, да су у њему сажете све активности које су обележиле период од годину дана, закључно са 1. августом 2017. године.

„Више од 30 саопшења за јавност, окрули столови о кршењу медијских закона, трибине и семинари о новинарству само за протеклих годину дана јасан су показатељ да смо се активно трудили да оправдамо основни и најважнији циљ Удружења, а то је заштита новинарске професије“, казао је Ничић.

Он је указао на потребу пројектног финансирања Удружења, пре свега у изради „Новинарске хронике“ која би била сведок једног времена о новинарству на Косову, а на чему ради дугогодишњи новинар Ђорђе Јевтић.

Нино Брајовић је у име УНС-а присутним новинарима пренео речи подршке председника Владимира Радомировића наводећи да је УНС на Косову поледњих година постао препознатљив пре свега својом ефикасношћу и разумевањем за колеге на Косову.

Након једногласног усвајања годишњег извештаја присутни чланови УНС-а на седници су предложили кандидате за Бели и Црни божур чија ће додела бити оранизована у другој половини децембра.

Чланови новинарског удружења на седници су изнели и проблеме својих медијских кућа који се односе на недостатак финансијских и техничких средства, као и на недоступност институција.

На седници је изабрана и група новинара која ће затражити састанак са представницима Српске листе ради, како је речено, превазилажења проблема у сарадњи ове листе са већином српских медија на Косову.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси