Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС/ДНКиМ: Питамо ТВ Мост за разлоге неемитовања емисије „Споразум“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

13. 04. 2017.

Извор: УНС/ДНКиМ

УНС/ДНКиМ: Питамо ТВ Мост за разлоге неемитовања емисије „Споразум“

Огранак Удружења новинара Србије - Друштво новинара Косова и Метохије јавно пита ТВ Мост из Звечана због чега синоћ није на свом каналу емитовала емисију „Споразум“ у којој су гости били Жељко Тврдишић, новинар и дописник ТВ Б92 са Косова, Зекерија Шабани, члан Савета за Штапу Косова и Будимир Ничић, председник УНС/ДНКиМ.

Емисија са темом „Косово и избори“, која је доступна на https://www.youtube.com/watch?v=e1gAgaLIvVg, се према пројекту НВО „Актив“ емитовала у истом термину на свим каналима независне ТВ и РТВ КИМ. ТВ Мост емисију међутим није емитовала нити је јавност обавестила о разлозима овакве одлуке.

Миодраг Милићевић, директор НВО „Актив“, каже да је ТВ Мост према пројекту била у обавези да емитује емисију „Споразум“ али да њега нико из ТВ Мост није обавестио због чега је емитовање изостало, нити је претходно добио обавештење да емисија неће бити емитована.

УНС/ДНКиМ подсећа јавност да ТВ Мост ни 2. марта 2016. године није емитовала емисију „Споразум“ у којој je било троје новинара међу којима и  Будимир Ничић, председник УНС/ДНКиМ.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

13.04.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 16:59

JASNO JE!

Ko je pogledao, može da mu bude jasno. Nisam najbolje upućen u stanje, ali voditeljka sa pitanjima, pa onda gosti (p0sebno dopisnik Glasa Amerike Srbin i Albanac koji govori na svom jeziku i hvali "državu" i "svog predsednika, a vidi se po saslušanom pitanju da zna srpski) krmane emisiju u pravcu koji mi nije prijao u Srbiji. Možda su na "Mostu" to imali u vidu. Nisam za zabrane, ali zar nije pravo uredništva da donosi odluke prema svojim pravilima? Saopštenje u tom pogledu nije adekvatno obrazloženo i neupućenom stvara sliku o nedopuštenoj cenzuri.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси