Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Недоспустив поступак председника општине Штрпце према новинару ТВ Мост
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

23. 02. 2017.

УНС и ДНКиМ: Недоспустив поступак председника општине Штрпце према новинару ТВ Мост

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) протестују због осионог поступка председника општине Штрпце Братислава Николића који је јуче избацио новинара ТВ Мост Златка Угриновића из канцеларије општине и траже од њега да се новинару извини.

Како је УНС-у рекао Угриновић, јуче је, по новинарском задатку, а у оквиру серијала емисије "Отворено О", отишао у општину како би се са замеником привременог органа Живчетом Шаркочевићем договорио о његовом учешћу у емисији.

„У једном тренутку, у току  нашег разговора, у канцеларију је ушао Братислав Николић и угледавши ме како разговарам са Саркочевићем, видно узрујан, љутитим гласом повикао: ’Шта ти радиш овде, губи се из канцеларије’. Познајући Николића од раније као конфликтну и насилну особу, истог тренутка изашао сам из општинске канцеларије, како себе не бих довео у  још гори положај да будем и физички нападнут. Јуче сам био на седативима и данас ћу отићи код лекара. За 28 година колико радим у медијима, ово ми се није десило“, рекао је Угриновић УНС-у.

Он је додао да је о инциденту обавестио и своју редакцију, али да реакције није било.

„Ни сам не знам зашто нико није реаговао из редакције. Нису ни информацију о томе објавили“, рекао је Угриновић.

Председник општине Штрпце данас је, како нам је речено у општини, на Сајму туризма и није доступан за коментар, као и директорка ТВ Мост која је УНС-у рекла да је у гужва на Сајму туризма и да не може сада да разговара о томе зашто редакција ТВ Мост није обавестила јавност о овом инциденту.

УНС и ДНКиМ сматрају да се ради о насилном поступку који не приличи јавном функционеру и да се овакав однос према професионалним новинарима не може толерисати. Зато још једном позивамо господина Николића да се јавно извини колеги Угриновићу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси