Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Ненаду Рашићу “Бели Божур“, „Црни“ и ове године остао неуручен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

24. 12. 2016.

Ненаду Рашићу “Бели Божур“, „Црни“ и ове године остао неуручен

Признање „Бели Божур“ за најбољу сарадњу са медијима јуче је уручено посланику Скупштине Косова Ненаду Рашићу. „Црни Божур“ за најлошију сарадњу са медијима остао је неуручен пошто се на додели признања, које је организовало Удружење новинара Србије на Косову, Бранимир Стојановић није појавио.

Председник Удружења новинара Србије на Косову, Будимир Ничић, подсетио је да је ово трећа година од како је Удружење установило признања како би се указало на позитивне и негативне примере сарадње појединаца и институција са медијима на Косову.

Образлажући овогодишња признања Ничић је казао да су и овога пута чланови Удружења новинара Србије гласали путем интернета на основу чега се већина одлучила да признање за најбољу сарадњу са медијима за 2016. годину припадне  посланику Ненаду Рашићу.

 Како је већина чланова нашег удружења истакла Ненад Рашић је увек био спреман на сарадњу са медијима, редовно се одазивао на новинарске позиве за изјаве и гостовања у емисијама и то у тренутцима када можда и није било политички популарно или корисно да се појављује у медијима. Пристајао је да говори о свему што новинаре занима тако да је, мислимо,  „Бели божур“ заслужено ове године припао њему“, казао је председник Удружења новинара Србије на Косову Будимир Ничић.

Ненад Рашић захвалио се свим новинарима који су гласали за њега .

„Понекад је незахвално давати изјаве јер врло често  тако можете наљутити неког. Наша политичка сцена је веома комликована и то се виђа сваког дана . Врло често ми је било тешко да образлажем те моменте . Осим мотива да искрено представљам свој народ радио сам то и због чињенице да се сопствени став мора изнети . Често сам се питао да ли је то вредно , да ли је требало мудро ћутати? Али када овако нешто добијете, без обзира колико то некоме може да изгледа скромно, мени је веома значајно јер су новинари најбољи критичари нас политичара. Ви не само да чините да будемо бољи политичари него чините нас и бољим људима“, рекао је Рашић и додао да ће се потрудити да никада не добије „Црни божур“.

Члан ИО Удружења новинара Србије на Косову, Ђорђе Јевтић, честитао је Ненаду Рашићу на признању и напоменуо да је веома важно унапредити сарадњу између политичара и новинара јер се, како је истакао, налазимо на подручју где је преко потребно јединство.

„Ви знате да све оно што медији нису објавили, то не постоји. То сваки политичар треба да зна. Ако он не даје изјаве и избегава да одговори на питања тај једнога дана неће политички постојати. Новинари ће га игнорисати и тај антагонизам постоји од како постоји новинарство“, рекао је Јевтић.

И ове године друго место за најбољу сарадњу са медијима припало је Дому културе у Грачаници, док је трећепласирани на листи кандидата за “Бели божур” шеф посланичке групе листе “Српска” у Скупштини Косова Славко Симић.  На листи за “Бели божур” нашли су се још  Далибор Јевтић, министар за повратак и заједнице у косовској влади, Општина Ново Брдо, Момчило Трајковић, Динка Живаљ, портпарол мисије ЕУ на Косову и Милан Радојевић, заменик министра косовске полиције.

Бранимир Стојановић, заменик премијера Косова, који се осим на листи за Црни нашао према предлозима чланства и на листи за „Бели божур“, није присуствовао догађају који је организовало Удружење новинара Србије на Косoву па је „Црни Божур“ остао неуручен.

Друго место за најлошију сарадњу са медијима током 2016.године припало је сада већ бившем заменику командира Полицијске станице у Грачаници Братиславу Трајковићу, док је на листи за „Црни божур“ трећепласирани премијер Косова Иса Мустафа.

На листи кандидата за „Црни божур“ ове су се године према предлозима чланова удружења нашли још и Љутфи Хазири, председник општине Гњилане,  Посланички клуб Српске листе у Скупштини Косова, Општина Клокот, Општина Зубин Поток, Општин Звечан, Општина Северна Митровица,  Полицијска станица Ораховац, Предраг Стојчетовић, представник Министарства просвете Владе Републике Србије за КиМ,  Љубомир Марић, бивши министар за управу и локалну самоуправу у косовској влади, Дејан Павићевић, координтор за везу Владе Републике Србије са приштинским властима и Горан Ракић, градоначелник северне Митровице.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси