Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС Косово: „Бели божур“ Ненаду Рашићу - „Црни“ Бранимиру Стојановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

20. 12. 2016.

Извор: УНС Косово

УНС Косово: „Бели божур“ Ненаду Рашићу - „Црни“ Бранимиру Стојановићу

Признање „Бели божур“ за најбољу сарадњу с медијима, ове године припашће Ненаду Рашићу, посланику у Скупштини Косова. Гласовима чланова Удружења новинара Србије на Косову “Црни божур” за најлошију сарадњу са медијима током 2016. године припао је Бранимиру Стојановићу, заменику премијера Косова.

 

У гласању чланства УНС-а на Косову, огранка Удружења новинара Србије, спроведеног путем интернета, новинари су се одлучили да ове године, признање "Бели божур" добије Ненад Рашић, посланик у Скупштини Косова  јер је, како већина истиче, био спреман за сарадњу са медијима, редовно се одазивао на новинарске позиве и гостовања у емисијама.

И ове године друго место за најбољу сарадњу са медијима припало је Дому културе у Грачаници, док је трећепласирани на листи кандидата за “Бели божур” шеф посланичке групе листе “Српска” у Скупштини Косова Славко Симић.  На листи за “Бели божур” нашли су се још  Далибор Јевтић, министар за повратак и заједнице у косовској влади, Општина Ново Брдо, Момчило Трајковић, Динка Живаљ, портпарол мисије ЕУ на Косову и Милан Радојевић, заменик министра косовске полиције.

Бранимир Стојановић, заменик премијера Косова, који се осим на листи за Црни нашао према предлозима чланства и на листи за „Бели божур“, најлошије је од свих предложених кандидата током 2016. године сарађивао са медијима, те ће њему ове године припасти „Црни божур“.

Друго место за најлошију сарадњу са медијима током 2016.године припало је сада већ бившем заменику командира Полицијске станице у Грачаници Братиславу Трајковићу, док је на листи за „Црни божур“ трећепласирани премијер Косова Иса Мустафа.

На листи кандидата за „Црни божур“ ове су се године према предлозима чланова удружења нашли још и Љутфи Хазири, председник општине Гњилане, Посланички клуб Српске листе у Скупштини Косова, Општина Клокот, Општина Зубин Поток, Општина Звечан, Општина Северна Митровица, Полицијска станица Ораховац, Предраг Стојчетовић, представник Министарства просвете Владе Републике Србије за КиМ,  Љубомир Марић, бивши министар за управу и локалну самоуправу у косовској влади, Дејан Павићевић, координтор за везу Владе Републике Србије са приштинским властима и Горан Ракић, градоначелник северне Митровице.

Награде Бели и Црни божур установљене су са намером да укажу на позитивне примере и проблеме у сарадњи институција на Косову и Метохији са медијима у њиховој заједничкој мисији обавештавања јавности и транспарентности у раду.

Удружење новинара Србије на Косову организоваће уручење признања. О датуму и времену уручења јавност ће бити благовремено информисана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси