Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  ОЕБС уручио УНС-у и УНК-у водич за безбедност и рачунаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

15. 12. 2016.

Извор: www.rtvpuls.com

ОЕБС уручио УНС-у и УНК-у водич за безбедност и рачунаре

Мисија ОЕБС-а на Косову предала је данас Водич о безбедноси за медијске професионалце који извештавају о нередима и протестима Удружењу новинара Косова и Удружењу новинара Србије регистрованом на Косову. Водич, који је сачинила Мисија ОЕБС-а блиско сарађујући са удружењима, садржи корисне савете за новинаре о томе како да се понашају док извештавају са протеста и нереда.

Председник Удружења новинара Косова Схкëлqим Хyсенај и председник Удружења новинара Србије на Косову Будимир Ничић захвалили су се ОЕБС-у за подршку у унапређењу безбедности новинара на Косову и истакли значај Водича о безбедности.

 

Дане Коруга, шеф медијског одељења Мисије ОЕБС-а, охрабрио је удружења да наставе да подржавају рад медија и даље унапређују безбедност новинара.

„Надамо се да ће овај Водич бити користан алат за медијске професионалце на двоструки начин, у сазнању како да се извештава у изазовним ситуацијама и за обезбеђивање сигурности док се посао обавља“, рекао је том приликом Коруга.

Мисија ОЕБС је такође уручила десктоп компјутере, лаптопове и штампаче удружењима.

Водич, на три језика, доступан је овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси