Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Саопштење појединих чланова ДНКиМ је жалосно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

25. 12. 2015.

Извор: РТВ Ким

Саопштење појединих чланова ДНКиМ је жалосно

Саопштења УНС-а и ДНКиМ базирана су на чињеницама и потврђеним информацијама, каже председник Друштва новинара Косова и Метохије Будимир Ничић. Саопштење које је са друге стране данас послало 18 новинара ДНКИМ, Ничић наводи да су га потписали новинари који су на буџету Владе Србије и Владе Косова, те да сви нису и чланови овог удружења.

„Са задовољством прихватам извињење Канцеларије за Косово и Метохију и директора Марка Ђурића новинарима који су га два сата чекали у Јањеву. Саопштeња УНС-а и ДНКИМ-а базирана су на чињеницама и провереним информацијама, пише их прес служба, а иза њих стоје руководства удружења“, казао је Ничић одгварајући на тврдње Канцеларије за КиМ да саопштење УНС-а и ДНКиМ-а обилује нетачним и “недобронамерним информацијама”.

Коментаришући тврдње појединих чланова ДНКиМ да је саопштење које је јуче издао УНС и ДНКиМ “непоштени покушај да се став појединца или мање групе колега представи као став читавог чланства”, Ничић објашњава да „иза саопштења удружења стоје руководства Удружења новинара Србије и Друштва новинара Косова и Метохије, а не било који појединац“. Он истиче и да поједини потписници саопштења нису чланови Друштва новинара Косова и Метохије.

„Нелогично је да 2. 000 наших чланова зовемо и тражимо одобрење да ли да објавимо неко саопштење или не“, истиче Ничић.

„Што се тиче појединих чланова Друштва новинара КиМ који су потписали саопштење, не знам шта да кажем. То је жалосно за новинаре и новинарску професију. Занимљиво је то да се ниједан од тих 18 новинара није смрзавао два сата у Јањеву. Такође је занимљиво да су то саопштење потписали новинари који су на буџету Владе Србије и Владе Косова“, додаје Ничић.

Председник ДНКиМ истиче да је сврха удружења заштита новинара и новинарске професије, а ако „поједини чланови нису задовољни радом руководства, имају прилику да на скупштинској седници изнесу своје проблеме, затраже смену руководства и бирају нове људе“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси