Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС питао тужиоца Ратела за истраге о несталим и убијеним новинарима на Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

25. 09. 2015.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

УНС питао тужиоца Ратела за истраге о несталим и убијеним новинарима на Косову

Удружење новинара Србије на Косову упутило је данас заменику главног тужиоца Специјалног тужилаштва Косова Џонатану Рателу писмо у којем пита докле се стигло у истрагама о несталим и убијеним новинарима и медијским радницима на Косову.

Представници УНС-а на Косову и Рател састали су се пре осам месеци у Приштини када је УНС-у обећано да ће Еулекс поново покренути истраге, проверити све базе података, укључујући и базу о несталим и убијеним на Косову која постоји у Њујорку.

Рател је тада представницима УНС-а рекао да је Еулекс решен да испита околности нестанка новинара на Косову и да ће поново сагледати све информације како би се дошло до чињеница важних за расветљавање судбине несталих и убијених новинара..

Рател је обећао да ће Еулекс у свим случајевима кренути из почетка те да ће учинити све, у сарадњи са Тужилаштвима у Приштини и Призрену, полицијом Косова и одељењем за судску медицину да покрене истраге и дође до неопходних информација како би, како је казао, не само правда већ и истина о случајевима нестанка новинара на Косову била задовољена.

УНС је у писму подсетио да је од разговора прошло осам месеци и затражио да Специјално тужилаштво саопшти да ли је обновило поступке, у којим случајевима и са којим резултатима.

УНС је у писму подсетио да је у периоду од августа 1998. године до септембра 2000. године на Косову и Метохији нестало и убијено седам новинара и медијских радника: Ранко Перенић, Ђуро Славуј, Љубомир Кнежевић, Александар Симовић, Марјан Мелонаши, Момир Стокућа и Миле Буљевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси