Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Неприхватљиво да Електродистрибуција Косовска Митровица селективно обавештава медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

09. 03. 2015.

УНС и ДНКиМ: Неприхватљиво да Електродистрибуција Косовска Митровица селективно обавештава медије

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) протестују због селективног обавештавања медија о искључењу струје неплатишама на северном Косову. Електродистрибуција Косовска Митровица обавештења не шаље порталу Коссев са севера Косова, због тога што, како је навео директор Електродистрибуције Слободан Вукадиновић, овај портал својим текстовима „руши систем наплате електричне енергије“.

 

Како наводе у редакцији Коссев-а, директор селективно шаље саопштења и не жели да одговора на питања новинара овог портала.

УНС и ДНКиМ сматрају да је овакав поступак директора Електродистрибуције у Косовској Митровици непримерен и захтевају од снабдевача електричне енергије да свим медијима, под истим условима, доставља информације од јавног значаја.

УНС и ДНКиМ истичу да тврдње да неко „руши систем наплате“ које нису поткрепљене доказима нису прихватљиве и да свако ко сматра да неки медиј није објавио тачну информацију треба да тражи дематиј или исправку, уместо да себи даје за право да тумачењем објављених медијских садржаја одлучује коме ће слати информације, а коме не.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси