Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Ержебет Пап Рељин нова председница ДНВ-УНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

08. 06. 2016.

Извор: УНС

Ержебет Пап Рељин нова председница ДНВ-УНС

Уредница емисије „Документ“ на Радио-телевизији Војводине Ержебет Пап Рељин нова је председница Друштва новинара Војводине (ДНВ-УНС), одлучено је данас на Изборној скупштини у Новом Саду. На Изборној скупштини изабрани су и чланови Извршног одбора ДНВ-УНС-а: дописник Политике из Сремске Митровице Миомир Филиповић, сниматељ РТС-а из Вршца Александар Аврамеску, новинар РТВ-а Велимир Петрушић, дописница РТВ-а из Суботице Сандра Иршевић, слободни новинар Предраг Рава и новинар листа Хлас људу Ото Филип.

Досадашњи председник ДНВ-УНС-а Предраг Ћурчија рекао је на Изборној скупштини да „до почетка свог мандата па до 2011. године није имао већих успеха и да се бавио само једним питањем – доказивањем да је ДНВ који је у саставу УНС-а једино изворно друштво, а да се друго новинарско друштво лажно представља“.

„Најзначајнијим успехом сматрам оснивање Фондације новинара Срема, Баната и Бачке која је изградила Дом новинара Војводине који ће припасти свим новинарима“, рекао је Ћурчија.

ДНВ-УНС постоји у оквиру УНС-а и најбројнија је организација новинара на територији Војводине са више од 500 чланова који редовно измирују чланарину.

Коментари (6)

Остави коментар
пет

10.06.

2016.

Младен Булут [нерегистровани] у 18:08

dnvojvodine@gmail.com

Алал вам вера на залагању за слободу говора и мишљења, борбу против цензуре и свеколику демократизацију друштвених односа када нисте смели да објавите мој одговор на клеветничку изјаву Петра Чурчије у присуству велике боркиње за новинарска права Љиљане Смајловић.

Одговори
пет

10.06.

2016.

Mladen [нерегистровани] у 03:04

Pravi novinari su hrabri

Da ne zalazimo previše u njihove profesionalne kvalitete (moglo bi se naći mnogo boljih kandidata od njih), ovo dvoje novinara iz RTV Vojvodina nisu stali u odbranu svojih kolega koji su nedavno smenjeni po direktivi Srpske napredne stranke. Šta onda očekivati, kad su tako nesolidarni i gledaju svoja posla, da će se zalagati za prava i bolji položaj novinara u društvu?

Одговори
чет

09.06.

2016.

Jovanka [нерегистровани] у 21:20

KG

TREBA MENJATI I RUKOVODSTVO UNS-a! TREBA DA DOSTOJNO PONESU ODGOVORNOST ZA MEDIJSKU KATAKLIZMU U SRBIJI!

Одговори
чет

09.06.

2016.

Лела [нерегистровани] у 10:54

Лепа вест

Честитам. Новинарка за похвалу.

Одговори
сре

08.06.

2016.

Član od 1984... [нерегистровани] у 22:00

A, zašto uopšte postoji?

Postojanje ovog Društva novinara Vojvodine (UNS) je besmisleno. Ono ne utiče na stavove koje UNS iznosi o događanjima u Vojvodini - ti stavovi su, uzgred, sasvim neznalački, ali su zato toliko navijački da je zavist NDNV i NUNS sasvim prirodna - a sopstvene izgleda da i nema. Ili ih, bar do sada, niko nije čuo. Profeseionalni "kalibar" novoizabranih ne obećava da će biti drugačije. Svojevremeno sam - i ne kajem se - vrlo revnosno učestvovao u razvlašćivanju DNV koje su vodili autonomaši i koje je radilo protiv jedinstva UNS, mislim da je vreme da se razvlaste i ovakav UNS i ovakvo DNV (UNS).

Одговори
сре

08.06.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 18:55

Лажа и паралажа

Куд је ваш извор утекао па се под тим именом не помињете ни у статуту УНС-а, а поготову у једино меродавном регистру АПР-а!?



Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси