Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Изложба карикатура Миленка Косановића у Градској кући у Суботици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

27. 05. 2024.

Аутор: П.Р. Извор: ДНВ-УНС

Изложба карикатура Миленка Косановића у Градској кући у Суботици

Ретроспективна изложба карикатура Миленка Косановића, једног од најзапаженијих карикатуриста друге половине 20. и почетка 21. века, биће одржана Вестбилу Градске куће у Суботици. Поставка ће отворена у петак, 31. маја, са почетком у 19 сати.

Изложбу организује Галерија саверемене карикатуре “Миленко Косановић”. Радови, настали од 1965. до 2020. године, који сведоче о свим фазама стваралаштва и рада Миленка Косановића, биће доступни посетиоцима до петка, 7. јуна.

Карикатуре Миленка Косановића објављивали су објављивао водећи национални и инострани медији. Добио је више 100 домаћих и међународних награда.

УЛУПУДС му је за живота уручио награду за животно дело. Највеће домаће признање за новинску карикатуру Златни Пјер добио је 1996. године, а 2014. године му је уручено признање Почасни Грађанин Суботице.

У пензију је отишао из редакције Суботичких Новина. Био је члан Удружења новинара Србије, Удружења ликовних уметника и дизајнера са статусом Истакнути уметник.

Преминуо је 2020. године након краће болести.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси