Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Слова од барута – УНС Вас позива на премијеру документарног филма и трибину о Светозару Марковићу Този
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

16. 12. 2023.

Извор: УНС

Слова од барута – УНС Вас позива на премијеру документарног филма и трибину о Светозару Марковићу Този

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Војводине (ДНВ-УНС) позива новинаре, студенте новинарства и све заинтересоване на трибину и пројекцију филма о Светозару Марковићу Този, које ће бити одржане 20. децембра, од 19 сати, у књижари Булевар Букс, Булевар Михајла Пупина 8 у Новом Саду.

Покретач и уредник бројних листова у Војводини Тоза Марковић убијен је пре 80 година бранећи новине које је уређивао. Његови саборци наставили су да штампају и илегално деле "Слободну Војводину", последњи лист који је Тоза покренуо, а који је 1953. променио име у ,,Дневник“.

Зашто се данас, посебно у медијима, прави отклон од антифашистичке традиције, зашто олако заобарављамо истинске хероје, зашто заборављамо новинаре који су ризиковали живот радећи свој посао - нека су од питања о којима ће говорити радио водитељ Дашко Милиновић, уредник портала 021 Зоран Стрика и социолог и публициста Алексеј Кишјухас. Модератор трибине биће новинар и социолог Предраг Рава.

Скуп ће почети премијером документарног филма "Слова од барута" у режији новинара и публицисте Миљана Витомировића.

Молимо вас да присуство потврдите на мејл uns.dnv@gmail.com и наведете име и презиме, број телефона и редакцију.

Трибина се реализује у оквиру пројекта "Светозар Марковић Тоза – Слова од барута“" који се суфинансира из буџета Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси