Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Ковачевић објавио књигу о вечитом ривалству Звезде и Партизана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

22. 01. 2020.

Извор: УНС

Ковачевић објавио књигу о вечитом ривалству Звезде и Партизана

Новинар Драгише Ковачевић објавио је четврто, допуњено издање књиге „Дерби“, у којој је описано ривалство Црвене Звезде и Партизана.

„Ова књига је врста аутобиографије. Причу почињем са 13 година  када сам са мојим другом Ћиром из Горњег Милановца дошао на вечити дерби. Био је то 32. окршај ривала и од тада сам гледао све дербије“, истиче аутор и додаје да су на промоцију књиге дошли играчи свих генерација оба тима, јер се никад није изјаснио за кога навија.

Књига носталгично подсећа како је вечити дерби настао и постао неизбрисиви део историје. У њој су и приче са терена, свлачионица, успомена, легенде о дербијима, као и подсећања на „најлепше“ голове, промашене шансе и пенале, судијске одлуке…

Ковачевић je од 1963. године уживо пратио дербије, а интервјуисао је многобројне играче који су играли ове утакмице у претходних 75 година.

Скоро четврт века водио je култну емисију „Треће полувреме“ на радију и телевизији Студио Б у којој су гостовали готово сви актери најважнијих утакмица српског фудбала. Две деценије је био власник и директор Сос канала на којем су у емисији „Сећања“ емитовани снимци најинтерeсантнијих окршаја два најпопуларнија српска клуба.

Уз књигу на поклон се добија и DVD на којем су око 150 најлепших голова са дербија, са одговорима на питањe 40 најпознатијих навијача оба клуба: „Зашто воле Звезду/Партизан“.

Књига ће се продавати у објектима „Мој киоск“, а може се наручити на имејл derbi4dk@gmail.com или телефоном 064/9053929.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси