Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Ветерани УНС-а посетили завичајну кућу Пере Тодоровића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

28. 10. 2019.

Извор: УНС

Ветерани УНС-а посетили завичајну кућу Пере Тодоровића

Клуб новинара ветеранa Удружења новинара Србије (УНС) у суботу, 26. октобара посетиo je Новинарску кућу Пера Тодоровић у месту Водице, код Смедеревске Паланке.

Председник Завичајног друштва „Видовача“ Мића Загорчић упознао је ветеране са знаменитостима Смедеревске Паланке и подсетио на значај новинара и публицисте Пере Тодоровића, који је био и први председник УНС-а.

Подсетимо, УНС је са општином Смедеревска Паланка и Завичајним туристичким удружењем "Видовача" из Водица 2008. године покренуло је заједничку акцију изградње Новинарске куће Пере Тодоровића.

Завичајно удружење Смиљево је, уз помоћ УНС-а, општинске управе и донатора, помогло да се подигне кућа, али су ветерани констатовали да још много тога треба урадити да би она имала намену какву Пера Тодоровић заслужује.

После Водица, новинари ветерани су на Опленцу посетили и Задужбину Краља Петра I и Карађорђев конак у Тополи, а онда и манастир Никоље, недалеко од Тополе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси